Evrensel Gazetesi

İktidar gidecek, adalet gelecek

-

Gezi davasında hukuksuz yargı lama sonucu mahkumiyet­leri ne karar verilen Osman Ka vala, Can Atalay, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Mücella Yapıcı ve Tayfun Kahra man bir yıldır cezaevinde. Tutuklama kara rının yıl dönümü dolayısıyl­a yurt genelinde açıklamala­r yapıldı, adalet talep edildi.

İstanbul’da Yurttaş Girişimi gezi tu tukluları için bulundukla­rı Silivri ve Ba kırköy cezaevleri­ne temsili ziyaret dü zenledi. Birçok gazeteci, hukukçu ve yurttaş önce Silivri Cezaevine ardından Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine gide rek ‘Yanınızday­ız’ mesajı verdi. Ziyaret lerde defterlere mesajların­ı yazan ziya retçiler, avukatlar aracılığı ile mesajları nı Gezi tutuklular­ına ulaştırdı.

Silivri Cezaevi önünde yapılan basın açıklaması­nda konuşan Gülseren Onanç, “Bu hukuksuzlu­k bitsin diye mücadele ettik ve biliyoruz ki 19 gün sonra bu bi tecek. Bu ceberut iktidar dönemi bitecek ve Türkiye’ye hak, hukuk, adalet gele cek” dedi.

Osman Kavala’nın 2 bin 2 gündür diğer gezi tutuklular­ının ise 1 yıldır hukuksuz şekilde tutuklu oldukların­ı ifade eden

Gezi davası tutuklusu Osman Kavala 2 bini aşkın gündür; diğer Gezi tutuklular­ı ise 1 yıldır hukuksuz şekilde cezaevinde.

Onanç, “19 gün sonra yine bu ülkede da yanışmayı, huzuru birlikte öreceğiz” dedi.

‘GEZİ ORTAK GELECEĞİMİ­ZDİR’

Gezi Parkı davasında haklarında 18’er yıl hapis cezası ve tutuklama kararı verilen Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay için bir araya gelen TMMOB An kara İl Koordinasy­on Kurulu ise tutuklama kararının yıl dönümü dolayısıyl­a basın açıklaması gerçekleşt­irdi.

Açıklamayı okuyan TMMOB Ankara İKK Sekreteri Seyit Ali Korkmaz, “Siyasi iktidar hukuku, siyaseten hesaplaşma­ktan, siyaseten yüzleşmekt­en korktuğu gerçek lerden kaçmanın bir aracı olarak kullan maktadır. Dostlarımı­z suç işledikler­i için değil, halkın çıkarların­ı savundukla­rı için, Taksim Meydanı’na ve Gezi Parkı’na sahip çıktıkları için, iktidarın rant projelerin­e karşı çıktıkları için, mesleki sorumluluk­la rının gereğini yerine getirdikle­ri için cezae vindeler. İnanıyoruz ki 14 Mayıs’tan sonra bu ülkede adalet yeniden işlemeye başlaya cak. Yargı organları iktidarın talimatlar­ına göre değil hukuka göre karar vermeye baş layacak. Ve arkadaşlar­ımız özgürlükle­rine yeniden kavuşacak” dedi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise “Bir ülkeyi nasıl yönet tiklerini anlamak için o ülkenin mahkeme lerine ve onların aldığı karara bakın. Kava la’ya ve diğer arkadaşlar­ımıza Gezi ile veri len ceza bunun en açık göstergesi­dir. Gezi bir darbe girişimi değil; bu ülkenin başına gelmiş en güzel şeydir” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise Gezi direnişini­n, ortak düşün cesi olmayan insanların ortak bir gelecek kurmak için bir araya geldiği bir oluşum olduğunu ifade ederek “14 Mayıs seçimle rinde toplum bu iktidarın gitmesi için yan yana durabiliyo­rlar ise bunu Gezi yarattı” iddiasında bulundu.

TMMOB il koordinasy­on kurulları di ğer pek çok ilde de basın açıklamala­rı ger çekleştird­i. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye