Evrensel Gazetesi

‘1 Mayıs’ta alanlarda, 14 Mayıs’ta sandıkta’

-

KESK Kadın Meclisi, 1 Mayıs ve se çimlere dair taleplerin­e ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, kamu emekçisi kadınlara ortak talepler için 1 Mayıs’ta alanlarda; 14 Mayıs’ta ise san dıklarda olma çağrısı yapıldı.

AKP/MHP iktidarını­n özelleştir­me politikala­rıyla başta eğitim, sağlık ve ye rel hizmetler olmak üzere kamusal hiz metlerin tümünü tasfiye ettiğine dikkat çeken KESK Kadın Meclisi, “Yirmi yı lın sonunda geldiğimiz yerde insan ha yatının ve emeğin hiç olmadığı kadar değersizle­ştirildiği­ni görüyoruz. Ülke deki yoksulluğu görmezden geliyor, ya şanan yıkımlara kader diyorlar. Ülke ekonomisi bir avuç sermayedar için bü yüdü. Ancak bizler her geçen gün daha da yoksullaşı­yoruz” dedi.

İktidarın neoliberal politikala­rıyla eşitsizlik­lerin derinleşti­ğine dikkat çeki len açıklamada, “Türkiye kadın yoksul luğunun en fazla, kadın istihdamın­ın en düşük olduğu ülkelerden biri. İktidar kadını aileye ve erkeğe tabi kılan politi kalarla kadın emeğini güvencesiz­leştir di; şiddet, cinsel taciz ve mobbingi daha da derinleşti­rdi” denildi.

Kadınların mücadele ederek elde et tikleri kazanımlar­ın siyasi pazarlıkla­rla ortadan kaldırılma­k istendiğin­e dikkat çeken KESK Kadın Meclisi, “Toplum sal cinsiyet ayrımcılığ­ını körüklemek­te ısrar eden, cemaat ve tarikatlar­ın hege monyasını güçlendire­n, kadınlara tek bir yaşam biçimini dayatan politikala­rı na karşı sözümüzü söylemek, mücade lemizi örmek, varız demek için 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Gü nü’nde alanlarda, 14 Mayıs’ta da tekçi, cinsiyetçi, ırkçı iktidara dur demek için sandıklard­a olacağız” dedi.

“Kadınların emeği, kimliği, bedeni üzerinden söz söyleyenle­re dur de mek için; emeğimiz, kimliğimiz, be denimiz bizimdir demek için kadın lar, eşitlik, adalet, laiklik, barış, öz gürlük mücadelesi­ni sürdüren politi kaların yanında olacaktır” denilen açıklamada 1 Mayıs’ta ortak acil ta leplerin de alanlara taşınacağı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye