Evrensel Gazetesi

Ankara 1 Mayıs’ı Tandoğan’da kutlanacak

-

ANKARA’DAKI 1 Mayıs kutlamasın­a ilişkin ya zılı bir açıklama yapan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Ankara Valiliğine yazılı başvuruda bulu nulmasına rağmen yazılı bir yanıt verilmediğ­ini aktararak, planlamanı­n gecikmemes­i amacıyla 1 Mayıs programını paylaştı. Buna göre; emekçiler 1 Mayıs günü saat 11.00’de AKM metro istasyo nunda bir araya gelecek. Yapılacak yürüyüşün ardından saat 13.30’da Tandoğan Meydanı’nda miting başlayacak.

DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcili­ği, KESK An kara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Ko ordinasyon Kurulu ve Ankara Tabip Odası tarafın dan yapılan açıklamada, 1 Mayıs’ı kutlamak için 22 Şubat 2023 tarihinde Ankara Valiliğine yapılan ya zılı başvuruya, aradan iki aydan fazla zaman geç mesine rağmen resmi yazılı bir yanıt verilmediğ­i belirtildi. Miting gününe bir haftadan daha az bir süre kaldığı ifade edilen açıklamada, “Başvuruda belirttiği­miz toplanma ve miting alanı ve saatlere ilişkin yazılı yanıtın gecikmesi göz önünde bulun durularak, Valilik yetkililer­i ile gerek telefon ge rekse yüz yüze yapılan görüşmeler­de olumlu geri bildirimle­rin alınmaması neticesind­e, mitingin gü venli ve düzenli bir şekilde gerçekleşm­esi, daha fazla gecikilmem­esi için açıklama ihtiyacı doğmuş tur” denildi.

Açıklamada, “Miting için 1 Mayıs Pazartesi gü nü saat 11.00’de AKM metro istasyonu önünde toplanılac­ak, kortejler belirlenen sıralamayl­a saat 12.00’de Anadolu (Tandoğan) Meydanı’na doğru yürüyüşe geçecekler­dir. Bütün katılımcıl­ar alana girdikten sonra saat 13.30’da mitingimiz başlaya caktır. Konuşmalar­dan sonra Sanatçı İlkay Akkaya bir konser verecektir. Akabinde miting sonlanacak tır” ifadelerin­e yer verildi. (ANKARA/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye