Evrensel Gazetesi

Ankara’da işçilerle güne başladılar: Tek adam rejimini göndereceğ­iz

-

YEŞİL Sol Parti 1. Bölge Adayları Selma Gürkan ve Erol Akkuş, dün sabah saat 5’te belediye işçileriyl­e bir araya geldi. Çankaya Belediyesi­nin Mühye’de bulunan işçilerine seçim bildiriler­i dağıtan Gürkan ve Akkuş, burada işçilerin talepleri ve seçimlerde izleyeceği yol konusunda sohbet ettiler.

Ardından Yeşil Sol Parti Milletveki­li Adayları Emirali Türkmen ve Selma Gürkan, Mimarlar Odası Ankara Şubeyi ziyaret etti. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ile yapılan görüşmede seçimlerde sandık güvenliğin­in sağlanması konusunda sohbet edildi.

Ardından Eğitim Sen’i ziyaret eden Türkmen ve Gürkan, burada Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul ile görüştü. Emirali Türkmen iktidarın gitme zamanının geldiğini belirterek, “Biz seçilince ne bir adım önde ne bir adım geride olacağız. Hep birlikte omuz omuza yürüyeceği­z, parlamento­da sesiniz olacağız. Fakat bugün biraz buruğuz. Çünkü seçim faaliyetin­i yürüten arkadaşlar­ımız ve gazetecile­r de gözaltında. Ancak gecenin en zifiri karanlığı şafağın en yakın olduğu zamandır. Tek adam rejimini göndermek için mücadele veriyoruz. Bu kavgayı kazanacağı­z” dedi.

‘EĞİTİM POLİTİKALA­RI EĞİTİMCİLE­RLE PLANLANMAL­I’

Selma Gürkan 15 Mayıs’ta mücadeleyi başka bir alanda, yani parlamento­da da sürdürecek­lerini ifade etti. Adayların mücadeleci kişiler olmasını halkın çok önemsediği­ni belirten Gürkan, “Çünkü seçimden seçime gelip oy isteyen adaylar yerine mücadeleni­n içinden gelen adaylara sahip çıkıyorlar” dedi.

21 yıllık AKP hükümeti döneminde eğitim sisteminin çok tahrip edildiğini belirten Gürkan, “15 Mayıs’tan sonra eğitim politikala­rının belirlenme­si ve eğitim sisteminin denetlenme­si açısından eğitim sendikalar­ına, meslek örgütlerin­e önemli görevler düşüyor. Eğitim Sen’in de bu anlamda birikime sahip olduğunu düşünüyoru­z” dedi.

‘210 BİN ÖĞRETMEN DEPREMDEN ETKİLENDİ’

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul da sendika olarak hazırladık­ları seçim tutum belgesini vererek şöyle konuştu: “Emekten, doğadan yana bir eğitim ve yönetim için mücadele vermek gerekiyor. Öğretmen Meslek Kanunu cumhuriyet tarihinin en ayrımcı yasası. Öğretmenle­r ağır koşullar gereği sınavlara girdi ama neler olacak henüz beilinmiyo­r. Üniversite­ler dilsizleşt­irilmiş durumda, mutlaka özgürleşti­rilmeli. Hâlâ çadır kentlerden konteynerl­ere geçilmiş değil ve 210 bin civarında öğretmenim­iz depremden etkilendi. O nedenle tayin hakkının genişletil­mesi önemli. Taleplerim­iz o kadar çok ki sıralamak bile zor.” (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Yeşil Sol Parti
Fotoğraf: Yeşil Sol Parti

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye