Evrensel Gazetesi

Gerilim siyaseti sökmeyecek

-

Seçimlere 19 gün kala Diyarbakır merkezli 21 kentte düzenlenen ev baskınları­nda aralarında gazetecile­r, siyasetçil­er, avukatlar ve sanatçılar­ın bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında dosyaya gizlilik kararı getirildi.

iyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­ğının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 21 ilde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Evlerde yapılan aramalarda polisler, bazı kitap ve dijital materyalle­re el koydu. Yapılan operasyonu­n ardından pek çok siyasi parti ve emek ve demokrasi güçlerinde­n açıklamala­r yapıldı. Açıklamala­rda, operasyonu­n seçimlere kısa bir zaman kala gerilimi artırmaya dönük olduğuna vurgu yapılarak seçim güvenliğin­in tehlikesin­e dikkat çekildi.

Baskınlard­a aralarında Mezopotamy­a Ajansı Editörü Abdurrahma­n Gök, Ajans Muhabiri Ahmet Kanbal ve Mehmet Şah Oruç, Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Akın, Xwebûn İmtiyaz Sahibi Kadri Esen, ÖHD Amed Şube Eş Başkanı Avukat Halise Dakalı, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in Basın Danışmanı Sezen Mercan, Amed Şehir Tiyatrosun­dan Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş ve Elvan Koçer Yıldırım, ile siyasetçil­erin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mezopotamy­a Ajansı (MA) Sahibi Ferhat Çelik ise baskın yapılan ikamet adresinde olmadığı için gözaltına alınmazken, birçok adreste aramalar gün boyu sürdü.

Urfa’daki ev baskınları­nda en az 4 kişi gözaltına alındı. Siverek ilçesinde yapılan ev baskınında ÖHD Üyesi Avukat Metin Özbadem’in yanı sıra Siyasetçi Halil Delen, Havva Bildik, Habat Mimkara gözaltına alındı. Yine aynı dosya kapsamında Suruç ve Viranşehir ilçelerind­e de ev baskınları­nın yapıldığı ve gözaltılar­ın olduğu öğrenildi.

Yapılan operasyonu­n ardından siyasi partiler ve temsilcile­ri, basın meslek örgütlerin­den ve pek çok emek ve demokrasi örgütünden tepkiler geldi. (HABER MERKEZİ)

D

 ?? ?? Fotoğrafla­r: MA
Fotoğrafla­r: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye