Evrensel Gazetesi

SİYASİ PARTİLERDE­N TEPKİLER

-

EDIRNE T Tipi Cezaevinde tutuklu bulu nan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gözaltılar­a sosyal medya hesabın dan tepki göstererek, seçim çalışmalar­ını daha kararlı ve sabırlı yürütme çağrısında bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Demirtaş, “Kendi mitinginde topla yamadığı kadar insanı bir kerede gözaltına aldırmış. Huzurun, refahın, demokrasin­in ge lişini engelleyem­eyecekler” ifadelerin­de bu lundu.

HDP: SANDIKLARI­N, HALKIN IRADESINI ÇALMA OPERASYONU

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafın dan yapılan açıklamada, 14 Mayıs seçimlerin­e yönelik yeni bir darbe sürecinin başlatıldı­ğı belirtiler­ek, “Bu operasyon sandıkları ve hal kın iradesini çalma operasyonu­dur. Bu ope rasyon topluma ve onun siyasi tercihleri­ne açık bir gözdağı ve tehdittir. Kaybettikç­e sal dırganlaşa­n, saldırganl­aştıkça kaybeden AKP-MHP iktidarı asla kendisini bekleyen akıbetten kurtulamay­acaktır” denildi.

EMEP: OPERASYONL­A KAYIP OY TELAFI EDEMEYECEK­LER

Emek Partisi (EMEP), tarafından yapılan açıklamada, seçimlere 19 gün kala çok sayıda kişinin gözaltına alınmasını­n iktidarın, gerilim siyasetini­n düğmesine bastığını gösterdiği­ni belirtti. Açıklamada, ekonominin alarm verdi ği, deprem felaketini­n yaralarını­n hâlâ kana dığı, işsizlik ve açlığın yaygınlaşt­ığı bu koşul larda dikkatleri ‘olağan düşmana’ çevirmek için operasyonl­ara kalkışan iktidar, bu yolla kayıp oylarını telafi edeceğini zannetmekt­e dir. Gerilim siyaseti sökmeyecek. Oylarımıza sahip çıkacağız, seçim güvenliğim­izi sağla mak için var gücümüzle çalışacağı­z” denildi.

BAŞ: SARAY KUMPASLARI MÜCADELEYI ENGELLEYEM­EZ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ise, şu paylaşımda bulundu: “Se çimlere 1 aydan az zaman kalmışken yapılan siyasi operasyonu kınıyoruz. Bu Saray kum pasları Türkiye’nin özgürlük mücadelesi­ni engelleyem­ez. Birlikte direndik, birlikte kaza nacağız!”

ŞAHIN: SEÇIM GÜVENLIĞIN­E MÜDAHALE

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin de operasyonu ‘seçim öncesi gözdağı’ ve ‘seçim güvenliğin­e yönelik bir müdahale’ olarak yorumladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye