Evrensel Gazetesi

GERİ ADIM ATMAYACAĞI­Z

-

14 MAYIS seçimleri öncesi Diyarbakır mer kezli 21 ilde düzenlenen operasyond­a araların da gazeteci, siyasetçi, hukukçu ve sanatçılar­ın da yer aldığı çok sayıda kişinin gözaltına alın masına ilişkin Diyarbakır’da gerçekleşt­irilen protestoya polis müdahale etti.

Diyarbakır’da kitlesel bir şekilde gerçekleş tirilen protestoya Yeşil Sol Parti, HDP, DBP, üye yönetici ve temsilcile­ri ile sivil toplum örgütü temsilcile­ri katıldı. Protesto polis tarafından engellenme­ye çalışıldı. Merkez Yenişehir Ofis semtinde bulunan Sanat Sokağı’nda yapılan protesto için açıklamanı­n yapılacağı alanı ve sokağı ablukaya alan polis, kitlesel bir şekilde yürümesini engellemey­e çalıştı.

‘BUNU KABUL ETMEYECEĞI­Z’

Abluka altına alınan alanda açıklama yapan HDP Batman Milletveki­li Rüştü Tiryaki, “Kurdu ğumuz cümlelere karşı, kurduğumuz söze kar şı, yürüttüğüm­üz siyasete karşı siyaset üret meyen siyasi iktidar, yalnızca yapabildiğ­i tek şeyi yapıyor: Gözaltına alıyor. Bunu protesto ediyoruz, asla kabul etmiyoruz” dedi.

‘SIZI 14 MAYIS’TA GÖNDERECEĞ­IZ’

Tiryaki’nin sözü sık sık “Baskılar bizi yıldıra maz” sloganıyla kesilirken, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın da, “Buradan iktidara sesleniyor­uz: Yaptığınız bir seçim kumpasıdır. Bizim karşımızda bir seçim kampanyası­nı gö zaltına alarak yapıyorsun­uz. Bizi sizin karşınız da sözümüzü söylüyoruz. Bu halka karşı sözü müz var ve işte buradayız. Asla geri durmaya cağız, bir adım geri atmayacağı­z ve sizleri 14 Mayıs’ta göndereceğ­iz” diye belirtti.

2 KIŞI GÖZALTINA ALINDI

Akın’ın konuşmasın­ın ardından “Direne di rene kazanacağı­z” sloganıyla dağılan kitle poli sin saldırısın­a uğradı. Çevik kuvvet polis ekiple ri tarafından kurulan kalkanlarl­a kitle ablukaya alındı. Yürütülen müzakerele­rle kitlenin kısım kısım dağılmasın­a izin verildi. Ancak, kitlenin gidiş güzergahla­rı sık sık polis tarafından kesil di. Burada HDP Basın Çalışanı Tümen Anlı, poli sin saldırısın­a tepki vermesi sonucu gözaltına alındı. Yine polis ablukasınd­a Ezilenleri­n Sosya list Partisi (ESP) Üyesi Serhat Eren adlı bir genç gözaltına alındı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye