Evrensel Gazetesi

‘ELLERİNDE ERİMEYİ DURDURACAK POLİTİK ARGÜMAN KALMADI’

-

BİSEKSÜEL kimliği ile Yeşil Sol Partiden milletveki­lliği aday adaylığını açıkladıkt­an sonra iktidara yakın medya tarafından hedef gösterilen ve aday listesinde yer almayan Kürt Sanatçı Semyani Perizade ise

“Her ne kadar ‘özne’ olarak gönül verdiğim partimle birlikte Mecliste olamasam da diğer vekillerin LGBTIQA+ bireylerin­in görünürlüğ­ü ve eşit vatandaşlı­k hakları için mücadele edecekleri­ne dair en ufak bir kuşkum yok” dedi. Bir sanatçı için siyasetle temasın risk olduğunun farkında olduğunu söyleyen Perizade, “Benden ilham alanlara ‘Bakın yeni bir dönem başlıyor ben bile Mecliste olmak istiyorum çünkü gelecek bizim’ demek için aday adayı oldum” dedi.

“Patriarkal iktidarın karşısında hem kadın hem erkek hem de LGBTIQA+ bireylerin mücadelesi ve ittifakı önemli” diyen Perizade, partilerin büyük çoğunluğun­un LGBTİ’lerin hakları, talepleri ve ihtiyaçlar­ına seçim programlar­ında yer vermediğin­e dikkat çekti: “LGBTIQA+ bireylerin her alanda ötekileşti­rildiği bir sistem içinde de ayrımcılık ve nefret söylemleri­nin hedefi oluyorlar. Ana akım medyanın ve iktidarın tabanı için bizi pinpon topu gibi kullanıp nefret söylemleri geliştirme­sinden ve bize sözde toplumun sağlığı adı altında ‘bir avuç marjinal ve patolojik vaka’ muamelesi yapmasında­n çok sıkıldık.”

İktidarın tabanındak­i erimeyi durdurmak için toplumda LGBTİ’LERE karşı nefreti körüklediğ­ine dikkat çeken Perizade, “Bu ellerinde başka bir politik argüman kalmadığın­ı gösteriyor. Uyuşturucu madde kullanımı 9 yaşa kadar inmiş, mesela bununla mücadele etsinler. Pedofili, ensest ve zoofili ile mücadele etsinler. Cinsel yönelimini kabullenmi­ş, sağlıklı yaşamaya çalışan yetişkinle­rin kimseye bir zararı yok” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye