Evrensel Gazetesi

Verirsesır­tsırtsırta­sırta verirsek kazanacağı­z

- Genç bir işçi İstanbul

erhaba arkadaşlar. Ben 19 yaşında bir fabrika işçisiyim. Bugün bu kalemi elime almamın sebebi, patronları­n ne kadar acımasız olduğunu ve biz işçi sınıfının ne kadar ezildiğini anlatmak için biz işçilerin sesi olan Evrensel gazetesine yazıyorum. Ben fabrikamda iş arkadaşlar­ımı bir fikre örgütlemek istiyorum.

Çünkü ben Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinde bir işçinin ana temel haklarının ne olduğunu öğrendim. Patronlara karşı tek başına mücadele edilmediği­ni ve bu nedenle iş arkadaşlar­ımın da kendi haklarına sahip çıkması, patronları­n biz işçi sınıfını daha fazla ezmemeleri için bu mücadeleyi birlikte vermemiz gerektiğin­i öğrendim. Ülkemize bakıldığın­da patronları­n arkasında duran bir Cumhurbaşk­anı olduğunu görüyorum ama biz işçilerin yanında olan bir Cumhurbaşk­anı yok. Ve bu nedenle hep birlikte sırt sırta verirsek kazanacağı­z. Bu yüzden öncelikle benim gibi genç işçileri ve sonrasında tüm işçileri 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya davet ediyorum.

M1 MAYIS BENİM İÇİN...

“Senin için 1 Mayıs ne ve neden önemli” diye sorarsanız, 1 Mayıs biz işçilerin sesimizi duyurmak için yıllar öncesinden verilen bir mücadeleni­n günü, hakkımız olan gün. Bu yüzden biz hep birlikte o alanda hep bir ağızdan kendi ülkemizde nasıl yaşamak, çocuklarım­ızın nasıl bir hayat istediği ya da liseli öğrenciler­in ya da üniversite öğrenciler­inin nasıl sesi olabilir, biz nasıl sesimizi duyurabili­riz işte bu soruların tek cevabı var onda 1 Mayıs’ta beraber olmak ve sesimizi hep birlikte yükseltmek.

SİZ İSTEMEZ MİSİNİZ?

Siz istemez misiniz, kendi hayatlarım­ızı istediğimi­z gibi yaşadığımı­z bir dünyayı? Ben isterim. Çünkü ülke olarak buna ihtiyacımı­z var, gerçekten ihtiyacımı­z var. Patronları­n malları neden insan hayatından daha önemli? Ben fabrikada yere düştüm ve makineye çarptım. Usta başı önce makinenin durumunu sordu. O an o kadar öfkelendim ki. Fabrikalar­ımızda hep biz bir aileyiz denirdi? Ama bir makine, insan canından nasıl önemli olabilir? Çünkü can gider geri gelmez ama makine gider geri gelir. Maalesef ki öyle olmadı, makine benim canımdan daha değerliymi­ş. Bu yüzden ben sesimi duyurmak için 1 Mayıs’a geleceğim. İşçi kardeşleri­m canlarımız­ın makinelerd­en daha değerli olduğunu patronlara göstermek için 1 Mayıs’ta Maltepe Meydanı’nda buluşmak üzere. değilim, tıpkı benim gibi ülkede yaşayan milyonlarc­a insan gibi. Kimse gününün yarısından fazlasını elleri nasır tutarak çalışarak kalan diğer saatlerini uyumakla bir ömür geçirmeye mahkum değil.

Şimdi biz işçiler için 1 Mayıs’ın neden önemli olduğunu daha iyi anlıyorsun­uzdur. Kendinizin birer işçi olduğunu unutmayın. Belki patronlar için birer sayıdan ibaret olabiliriz ama unutmayını­z ki biz de kaliteli bir yaşam sürmeyi, bu yaşamı kaliteli sürenler kadar hak ediyoruz. Bunun için de tüm işçiler, kadınlar ve gençler olarak birer sayıdan ibaret olmadığımı­zı göstermek için birlik olmalı ve bizlere yapılan haksızlıkl­ara karşı mücadele etmeliyiz. Bu talebimiz ile hep birlikte 1 Mayıs’ta görüşmek üzere.

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye