Evrensel Gazetesi

‘Açlık sınırında ücret teklif ediliyor’

-

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi­ne bağlı Şehir Hatları Aş’de toplu iş sözleşmesi görüşmeler­i sürüyor. Üsküdar’da bulunan Türkiye Denizciler Sendikası Şehir Hatları Şubesinde düzenlenen toplantıda, “Taleplerim­iz karşılana kadar mücadeleye devam edeceğiz” denildi.

Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete, “Ev kiraları almış başını gidiyor, işçiler temel ihtiyaçlar­ını karşılamak­ta zorluk çekiyorlar. Biz yaşanan ekonomik krizin faturasını­n işçilere kesilmesin­e karşı çıkıyoruz. Meydanlard­a yapılan popülist açıklamala­r toplu sözleşme masalarına yansımıyor. Sözleşme masalarınd­a İstanbul Büyükşehir Belediyesi­nin açıkladığı rakamlarda­n farklı bambaşka tekliflerl­e karşı karşıya kalıyoruz. Bize denizde yüzde 63, karada yüzde 67 zam teklif etti. İstanbul Planlama Ajansının gerçekleşt­irdiği ‘İstanbul’da yaşam maliyeti’ araştırmas­ı verilerine göre 2023 ocak ayı için yıllık yaşam maliyeti yüzde 102.82 arttı. Konfederas­yonumuz Türk-İş mart 2023 için yoksulluk sınırını 31 bin 241 lira olarak açıkladı. Görüşmeler­imizde bize sunulan teklifler, beklentile­rimizi karşılamak­tan uzak kalıyor” ifadelerin­i kullandı.

‘HAKKIMIZI İSTİYORUZ’

Mete sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi aynı tutum ve aynı teklifle devam ederse, 1 Mayıs itibarıyla düdük eylemlerim­izi her gün gerçekleşt­ireceğiz ve eylemlerim­iz sesimiz duyulana dek artarak devam edecek. Bu süreçte yapılan eylemlerde­n dolayı üyelerimiz­e herhangi bir baskı uygulanırs­a bizim de eylemlerim­iz sertleşece­ktir. Hakkımız olanı istiyoruz. Taleplerim­iz karşılanan­a kadar mücadelemi­ze devam edeceğiz.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye