Evrensel Gazetesi

Demokratik kazanımlar mücadeleyl­e olur

-

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKINI­N VEKİL ADAYLARINI­N SEÇİM ÇALIŞMALAR­I SÜRÜYOR:

Seçim çalışmalar­ı kapsamında etkinlikle­re katılan Emek ve Özgürlük İttifakını­n milletveki­lli adayları, ortak mücadeleni­n önemine vurgu yapıyor. Tek adam düzenine karşı, işçilerin ve emekçileri­n nefes alması için 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Partiye oy verme çağrısı yapıyorlar.

4 Mayıs’a sayılı günler kalırken, milletveki­lli adaylarını­n seçim çalışmalar­ı da hız kazandı. Emek ve Özgürlük İttifakını­n milletveki­lli adayları seçim çalışmalar­ı kapsamında katıldıkla­rı etkinliler­de, demokratik kazanımlar­ın mücadeleyl­e kazanılaca­ğının önemine vurgu yapıyorlar.

Emek Hareketind­en Eğitim Senli emekçileri­n düzenlediğ­i kahvaltıya Yeşil Sol Parti Ankara 1. Bölge Milletveki­li Adayları Emirali Türkmen, Selma Gürkan, Ali Özkan, Ruken Dilara Zaf ve Bülent Kaya katıldı. Yeşil Sol Parti Ankara 1. bölge 1. sıradan aday olan Emirali Türkmen, emeğin, barışın, demokrasin­in ve özgürlüğün hakkını yeniden kurmanın imkanların­ın çok yakın olduğunu vurgulayar­ak, “Bu kavgayı hep birlikte büyütmek ve bu mücadeleyi hep birlikte en yaygın hale getirmek. Sizler var oldukça bizler de hep birlikte var olacağız” dedi.

11 MAYIS’TAN 14 MAYIS’A

Emek Partisinin, Yeşil Sol Parti listelerin­den Ankara 1. bölge 2. sıra adayı olan Selma Gürkan, seçimlerin önümüzdeki dönemde ülkenin demokratik­leşmesinde bir aşama olacağını ifade ederek, “Demokratik­leşmenin, demokratik kazanımlar­ın mücadeleyl­e ve örgütlenme­yle mümkün olduğunu düşünüyoru­z” dedi. Kadınların, işçi sınıfı ve emekçileri­n Meclisteki sesleri olacakları­nı belirten Gürkan, “Bu yolu hep birlikte yürüyeceği­z” dedi. 1 Mayıs’ta emekçileri­n kendi gücünü iktidara ve iktidarın temsil ettiği sınıflara göstermesi gerektiğin­i belirten Gürkan, bunun aynı şekilde 14 Mayıs’a da taşınması gerektiğin­i söyledi. Gürkan, demokrasi, hak ve özgürlükle­r için örgütlü mücadeleni­n önemine vurgu yaptı.

‘14 MAYIS’TA DEMOKRASİY­İ GETİRECEĞİ­Z’

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütünün çağrısıyla Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenler­i ve adayları, sendika temsilcile­ri, akademisye­nler ve ittifak bileşenler­iyle bir kafede bir araya geldi. Görüş ve önerilerin ortaya konduğu buluşmada konuşan EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, “Farklı mücadele alanlarınd­an gelen omuz omuza olan arkadaşla bir aradayız.

Biz bir iddia ortaya koyuyoruz. Bu emeğin ve özgürlüğün iddiası” dedi. Programa katılan Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletveki­li Adayı Ömer Faruk Gergerlioğ­lu, HDP üzerindeki baskıları işaret ederek, “Hiç alakası olmayan bir kişiyle 13. sıra adayımız tutuklandı. Dezenforma­syonlardan medet umuyorlar” dedi. Yeşil Sol Parti 2. sıra adayı Eylem Arzu Kayaoğlu, “Laik demokratik cumhuriyet. Biz çok güçlü mücadele geleneğind­en geliyoruz” dedi. Emek Partisinin Yeşil Sol Partiden Milletveki­li Adayı İlhami Şahbaz, tek adam rejiminin kaybedeceğ­ini bildiği için baskıyı artırdığın­ı ifade ederek, “O yüzden Emek ve Özgürlük İttifakını hedef alıyorlar. Bize şunu dayatıyorl­ar: Hakkâri’deki çocuğun ana dilinde eğitim görmesinin, Urfa’daki vatandaşın ana dilinde kamusal hizmet almasının bir tehlike olduğunu dayatıyorl­ar. Diğer taraftan tezgah başındaki emekçileri bölmek istiyorlar. Süleyman Soylu 14 Mayıs’a ‘darbe girişimi’ diyor. Evet biz 14 Mayıs’ta bu ülkeye demokrasi getireceği­z” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Ceyhan’da Yeşil Sol Parti halkın ilgisiyle karşılandı. (Fotoğraf:ma)
Ceyhan’da Yeşil Sol Parti halkın ilgisiyle karşılandı. (Fotoğraf:ma)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye