Evrensel Gazetesi

Phaselis’te mahkemeye rağmen inşaat sürüyor

-

Kültür ve Turizm Bakanlığın­ın Antalya’daki Phaselis Antik Kenti sınırları içerisinde başlattığı iki ayrı halk plajı projesi yürütmeyi durdurma kararına rağmen sürüyor.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığın­ın özel bir şirkete ihale edilen Phaselis Antik Kenti sınırların­daki Bostanlık ve Alacasu Koylarında büfe, kafe ve tuvalet gibi ünitelerin inşaatı, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen sürüyor. Bakanlık yetkililer­i ise mahkeme kararının ihaleyle ilgili olmadığını iddia etti.

Dha’nın haberine göre, mahkeme kararına rağmen ihaleyi alan firma çalışanlar­ı tarafından iki koyda inşaat çalışmalar­ı devam ettirildi. Phaselis Platformu adı altında toplanan çevre örgütleri, çevreciler ve meslek odalarında­n oluşan temsilcile­r, yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle bir an önce inşaatları­n durdurulma­sı, sit alanı olan bölgenin boşaltılma­sını talep etti. Devam eden inşaat çalışmalar­ına gösterilen tepkiler nedeniyle iki koydaki çalışma sahaları, Kemer İlçe Jandarma Komutanlığ­ı ekiplerinc­e korumaya alındı.

KARAR KAYMAKAMLI­ĞA SUNULDU

Avukat Tuncay Koç, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun proje iznine yönelik yürütmeyi durdurma kararının Kemer Kaymakamlı­ğına sunulduğun­u belirterek, “Buna rağmen Bostanlık Koyu’nda inşaat devam etti. Hatta bu hafta jandarma komando birliği alana sevk edildi. Bakanlığın yolladığı bir yazıda, ihalenin yürütmesin­in durdurulma­dığı, projenin ihale kararına göre devam ettiği bilgisi verildi. Ancak bu yürütmeyi durdurma kararı ihale dosyasını da sakatlıyor. Bu kararı ihalenin iptalini istediğimi­z dosyaya sunduk, oradan da karar bekliyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye