Evrensel Gazetesi

Verimlilik

- Emirhan DURMAZ İzmir

Şubat depremleri­nin ardından feda edilenlerd­en en önemlisi eğitim oldu. Depremzede ailelerin KYK yurtlarına yerleştiri­lmesi gerekçesiy­le ara verilen eğitim 3 Nisan itibariyle hibrit model şeklinde devam etmeye başladı.

Açıklanan modele göre isteyen öğrenciler devam şartı aranmaksız­ın yüz yüze eğitimden yararlanab­ilecekken yüz yüze derslere katılmayan ya da katılamaya­n öğrenciler için ise online ders kaydı yapılacağı duyuruldu.

İzmir’de üniversite öğrenciler­i ile uygulanan hibrit modelin verimliliğ­ini ve derslere devam durumunu konuştuk.

6‘EĞİTİM HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI’

Deprem felaketini­n ardından okulların eğitime uzaktan devam etmesi kararına tepkilerin­i dile getiren coğrafya bölümü son sınıf öğrencisi “Anlamsız bir şekilde bunca boş konut, otel ve devlete bağlı birçok kurumun misafirhan­eleri vesaire varken ilk gözden çıkarılan biz ve bizim yurtlarımı­z oldu. Bir gecede eşyalarımı­zla birlikte kapı önüne koyulduk. Zaten ara tatil sebebiyle burada olmayanlar çoğunlukta­ydı. O insanlar apar topar memleketle­rinden dönmek zorunda kaldılar ve döndükleri­nde eşyalarını dahi bulamadıla­r. Bu alınan karar bizim eğitim hakkımızın elimizden alınmasıyd­ı. Verimli olmadığı pandemide görüldü, ancak bile bile lades dediler” şeklinde konuştu.

‘YÜZ YÜZE DERSE GELEN KİŞİ SAYISI 5’İ GEÇMİYOR’

Ege Üniversite­si Sosyoloji Bölümünden bir başka öğrenci “Sınıf mevcudumuz 70-75 civarında. Ancak şu an yüz yüze derslere gelen kişi sayısı beşi geçmiyor. Çoğu arkadaşımı­z deprem sonrasında yapılacak açıklamala­ra göre son ana kadar burada bekledi. Uzaktan kararı çıkınca memleketle­rine döndüler. Kimisi hem ümidini kestiğinde­n hem de boş yere kira ödemek istemediği­nden evlerini ve düzenlerin­i

1 Mayıs 2023 Pazartesi / Sayı: 7907

SİVAS-ANKARA yüksek hızlı tren hattının sinyalizas­yon sisteminde­ki eksiklikle­rle açılmasına ilişkin Türkiye Cumhuriyet­i Devlet Demiryolla­rından (TCDD) gelen yalanlama açıklaması­na ilişkin Birleşik Taşımacılı­k Çalışanlar­ı Sendikası (BTS) ikinci bir açıklama yaptı.

Açıklamada “Kayaş-balışıh arasındaki 70 km’lik hattın belirli kısımların­da yol ekipmanlar­ının faal olmadığınd­an set üzerindeki ekipmanlar­bozup gittiler. Haliyle geri dönmek de lükse girdi” dedi.

OKULA GELMEMEYE YÖNLENDİRE­N BİR SİSTEM

Ekonomik gerekçeler­in ötesinde açıklanan sistemin sorunları da olduğunu ifade eden öğrenci, “Açıklamada yer alan şartlara göre devam zorunluluğ­u yok. Sınavlar da online ya da ‘take home’ yani evden yapılacak ödevler şeklinde. Bu, zaten fiilen pandemide gördüğümüz uzaktan eğitimden farklı değil. Bu sebeple öğrenciler­i psikolojik olarak da okula gelmemeye yönlendire­n bir model oldu” diye konuştu.

BARINMA SORUNU UZAKLAŞMAN­IN ÖNEMLİ NEDENİ

Sosyal bilimlerde tartışmala­rın derslerin ana unsuru olduğunu belirten öğrenci “Sınıfta yüz yüze, rahat rahat tarca algılanmad­ığı için YHT setleri bu hat kesiminde olması gereken 250 km hıza ulaşamamak­ta, azami 110 km hıza izin verilmekte­dir. Elmadağ bölgesinde­ki hat üzerinde bulunan tüneller ve viyadükler yakın zamanda açılmış, bu yapılar ve hattın mevsimsel değişiklik­lere, yağış ve ısı farklarına vereceği tepkilerin izlenebilm­esi adına yeterince deneme seferi yapılamamı­ştır” ifadelerin­e yer verildi.

Yapılan uyarıların dikkate alınmaması nedeniyle Pamukova ve Marşandiz kazaları yaşandığı hatırlatıl­an açıklamada, “Risklerden arındırılm­ış, emniyetli bir demir yolu taşımacılı­ğını önemsemekt­eyiz” denildi.

TCDD yetkililer­i tarafından, “Hattın başlangıç noktasında­n bitiş noktasına kadar son seviye emniyet bütünlük düzeyinde sinyalizas­yon sistemi (SIL-4) mevcut, çalışır ve işler vaziyetted­ir” denilmişti. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??
 ?? ?? Fotoğraf: pixabay
Fotoğraf: pixabay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye