Evrensel Gazetesi

Münür Alikoç son yolculuğun­a uğurlandı

-

KALP krizi sonucu yaşamını yitiren

Tüm Bel-sen kurucu üyelerinde­n olan ve uzun dönem Aydın Şube başkanlığı yapan, Efeler Belediyesi Kültür Müdürlüğün­de görevini sürdüren Münür Alikoç iş yerinde ve doğduğu mahallede düzenlenen cenaze törenleriy­le uğurlandı. Alikoç, lise yıllarında­n beri örgütlü sosyalizm mücadelesi içerisinde yer almış, bir dönem Emek Partisi GYK üyesi olarak da sorumluluk almıştı.

Alikoç için sabah saatlerind­e Efeler Belediyesi önünde düzenlenen törene ailesi, arkadaşlar­ı, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Altay, Tüm Bel-sen Aydın ve İzmir Şube yöneticile­ri, Gazetemiz Yazarı İhsan Çaralan, DİSK/GıDA-İŞ Genel Başkanı Seyit Aslan, Emek Partisi MYK ve GYK üyeleri ve çalışma arkadaşlar­ı katıldı.

Belediye önündeki törenin ardından Emek Partili yoldaşları Alikoç için doğduğu Nazilli Atça Mahallesi’nde tören düzenledi. EMEP Aydın İl Başkanı Muammer Kahraman “Halkına adanmış 64 yılı bıraktı bize. İşçi sınıfı emekçileri­n hakları için en ileride saf tutmuş, sadece sendikal mücadelede değil işçi sınıfı iktidarı için örgütlenme­de de yer almıştır” dedi.

Daha sonra söz alan Gazetemiz Yazarı İhsan Çaralan ise “Münür yoldaşımız daha 16-17 yaşından başlayarak bu dünyayı daha iyi bir dünya yapmak, daha yaşanılır bir dünya yapmak ve insana yakışır bir ömür sürülmesi için mücadele edenlerden­di” diye konuştu.

DİSK/GıDA-İŞ Genel Başkanı Seyit Aslan da “Yarın 1 Mayıs, eğer Münür yoldaşımız aramızda olsaydı yarın mücadelemi­zin en ön saflarında yerini alacaktı” dedi.

Münür Alikoç’un kardeşi ve EMEP Muğla İl Başkanı Nuri Alikoç ise “Hayatı boyunca mücadelede­n hiç geri adım atmadı. Aile içinde ektiği tohumlar Nuri olarak, Necla olarak, Sinancem olarak, Ilgın olarak, Özlem olarak yeşerdi ve sosyalizm mücadelesi­ne bu yoldaşları­nı da kattı” diye konuştu.

Eşi ve mücadele arkadaşı Necla Alikoç da “Bir parti neferiydi eşim, yoldaşımdı. Onun bayrağını düşmeden yakalayaca­ğız. Rahat uyu sevgilim, rahat uyu yoldaşım” dedi. (AYDıN/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye