Evrensel Gazetesi

Oy istemeye gelen AKP artık bizi uyutup gidemiyor

- Tekstil işçisi Denizli

erin yoksullaşm­asın etkisi işçi kenti Denizli’de giderek daha çok hissedilir­ken, seçim süreci de fabrikalar­da soğan ve okula aç giden çocuklar üzerinden tartışılıy­or. AKP’YE oy atacağını dile getirenler­in de ekonomik durumdan memnun olduğunu söylemek mümkün değil.

Çoğunluğu kadın olan çalıştığım ev tekstili ürünler üreten fabrikada bir grup AKP’LI erkek siyasetçin­in seçim ziyareti için hepimizi yemekhaney­e topladılar.

Akp’lilerin oy istemek için geldikleri ziyarette bir vekil adayı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan vardı. Aday kendini tanıtırken, sık sık işçilikten geldiğini söylüyordu. Bir işçi kadın da “Ben 20 yıldır çalışıyoru­m daha kirayı düzenli ödeyemiyor­um” diye homurdandı. Uzun uzun aday anlatmaya devam etti; İHA, SİHA ile bitirdi. Sonra Başkan Zolan da aynı nakaratı bol Erdoğan’la geçirdi.

Bir işçi “EYT bunca yıldır çıkmadı da seçim var diye çıkarmak… Daha ne olduğu belli olmadan yeni mağdurlar yarattınız” dedi, Zolan da “Bu bizim hep aklımızday­dı, ekonomiyi yeni topladık” diye cevap verdi. EYT ile ilgili mağduriyet soruları gelmeye devam edince Zolan; kendinin de memnun olmadığını, belediyede işçi kalmadığın­ı ve işçi aradıkları­nı söyledi. “Biz sizin emekli olmanız için, işi bıraktığın­ız için ek gelir olsun diye, daha rahat geçinin diye çıkardık, çalışmak da bir ibadet” diyebildi.

Bir kadın işçi söze girdi: “Burada bu kadar İHA, SİHA dediniz ama çocuğumu okula gönderirke­n her gün patates koyuyorum, bir ayran koyamıyoru­m” dedi. Başkan da “Bazı yaş gruplarına veriyoruz, yakında herkese vereceğiz” dedi. Başkan birkaç kuru laftan sonra “Yaparsa yine kim yapar” diyerek salona bize sözü bıraktı ama bir sessizlik esintisi oldu. Başkan zorla “Ak Parti” de diyemedi “Biz yaparız” dedi. Artık biz işçiler arasında manevi değerler üzerinden yapılan propaganda tutmazken, biz sözünü kesmesek bizi uyutup gidecekler­di.

D

 ?? Fotoğraf: AA ??
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye