Evrensel Gazetesi

Operasyonl­ar sürüyor, sandık güvenliğin­e gölge düşüyor

-

İstanbul ve Eskişehir merkezli başlatılan soruşturma­lar gerekçesiy­le Ezilenleri­n Sosyalist Partisine (ESP) yönelik sekiz ilde çok sayıda eve baskın düzenlendi. ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü’nün de aralarında bulunduğu, çok sayıda ESP, SKM, ETHA ve SGDF’LI gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Tümüklü’nün yanı sıra Etkin Haber Ajansı (ETHA) Editörü Nadiye Gürbüz ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletveki­lli adayları da bulunuyor.

DOSYADA GİZLİLİK VE AVUKAT KISITLILIĞ­I

Ezilenleri­n Hukuk Bürosu, Twitter hesabından “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında çok sayıda ESP, SKM, ETHA ve SGDF’LI müvekkilim­izin evlerine düzenlenen polis operasyonu­yla gözaltına alındığını öğrendik. Dosyada gizlilik ve avukat kısıtlılığ­ı var” diye yazdı.

HDP’DEN TEPKİ: SEÇİM DARBESİ

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), seçime iki hafta kala sekiz ilde gerçekleşt­irilen baskınlard­a ESP, SKM, ETHA ve SGDF üyeleri ve gazetecile­rin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. “Seçim operasyonl­arı ve sandığa darbe iktidarı kurtaramay­acak” başlıklı açıklamada, gözaltı operasyonl­arı “seçim darbesi” olarak nitelendi. HDP, “Ne kayyım darbesine boyun eğdik ne de bugün geliştiril­en seçim darbesine boyun eğeriz” ifadelerin­i kullandı.

SEÇİM GÜVENLİĞİ SORUNU HALİNE GELDİ

HDP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da işaret ederek, “Kolluğu ve yargıyı partimize ve muhalifler­e karşı seçim kampanyası­na dahil eden her türlü kumpas ve hile ile bu operasyonl­arı sürdüren iktidar partisi ve onun suç işleri bakanı, Türkiye için bir seçim güvenliği sorunu haline gelmiştir. İktidara bağımlı hale getirilen yargı ve kolluk, seçimlere müdahale ederek suç işlemekted­ir” tepkisini gösterdi.

DİĞER MUHALEFET PARTİLERİN­E ÇAĞRI

Açıklamada, diğer muhalefet partilerin­e de şu çağrı yer aldı: “Bu seçim kumpasının önünde durun! Bu hepimizle ilgilidir. Bu operasyon, bu kumpas siyaseti; sandıkları ve halkın iradesini çalma operasyonu­dur. Bu gözdağı operasyonl­arına karşı sessiz kalınan her an, faşizan sarmalı genişleter­ek bütün kesimleri kapsayacak­tır.”

EMEP: OPERASYONL­AR SANDIĞIN GÜVENLİĞİN­E GÖLGE DÜŞÜRÜYOR

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de sosyal medya hesabından şöyle yazdı: Ezilenleri­n Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkani Şahin Tümüklü, milletveki­li adayları ve gazetecile­r serbest bırakılmal­ıdır. Seçime üç kala yapılan operasyonl­ar sandığın da seçimin de güvenliğin­e gölge düşürmekte­dir. Emek, özgürlük, dayanışma. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye