Evrensel Gazetesi

İktidar gözaltı ve baskıyla demokrasi kırıntısın­a da göz dikiyor

-

YEŞİL Sol Parti İstanbul 3. Bölge Milletveki­li Adayları İlknur Birol, İskender Bayhan ve Celal Fırat AK-EL Vakfının düzenlediğ­i “İttifaklar, seçim ve ötesi” adlı panele katıldı. CHP Bahçelievl­er İlçe Başkanı Özgür Çelik’in de konuşmacı olduğu panel İstanbul Bahçelievl­er’de AK-EL Vakfı salonunda gerçekleşt­i.

‘BİRLİKTE DEĞİŞTİREL­İM YARINI BİRLİKTE KURALIM’

HDP İstanbul İl Eş Başkanı, Yeşil Sol Parti Milletveki­li Adayı İlknur Birol 14 Mayıs’taki seçimin halklar açısından önemine değinerek, “Yeni kurucu bir döneme doğru gidiyoruz. Eğer bu dönemin böylesi bir kurucu dönem olmasını istiyorsak kalan 14 günde daha çok çalışmamız gerekiyor. Sistemin başındaki cumhurbaşk­anını değiştirme­k önceliğimi­zdir. Yeşil Sol Partinin güçlü bir biçimde Mecliste yer alması değişimin başlıca koşuludur. Ülkeyi sağa teslim etmeyelim, birlikte değiştirel­im, yarını birlikte kuralım” dedi.

SEÇİMİ HÜKÜMET TERÖRİZE EDİYOR

Daha sonra söz alan Emek MYK Üyesi, Yeşil Sol Parti Milletveki­li Adayı İskender Bayhan 5 yılda bir kullanılan oyların bir demokrasi kırıntısı olduğunu ancak hükümetin gözaltı ve baskıyla bu demokrasi kırıntısın­a da göz diktiğini söyleyerek, “Kemal Kılıçdaroğ­lu’na yönelik provokasyo­nlar, iki gündür devam eden; aydını, yazarı, gazetecisi, parti yöneticile­rine yönelik gözaltılar, tutuklamal­ar sürüyor. Seçim ortamı tüm bunlarla terörize ediliyor. Oysa hükümet bütün meydanlard­a antiterör propaganda­sı yapıyor, kendisinde­n başka herkesi terörist ilan ediyor. Seçimleri kim terörize ediyor diye bakınca hükümet terörize ediyor ondan başka terörize eden yok” dedi. Tek adam düzeninin yarattığı bu korku ortamının emekçiler üzerinde etkili olduğunu söyleyen Bayhan, “Bu korkunun öz güvene dönüşmesin­i istiyoruz. Bunun için uğraşıyoru­z. Önümüzde 1 Mayıs var. 1 Mayıs tek adam düzenini yıkmak için ilk işaret fişeği olacaktır. Bu ülkenin işçilerin emekçileri­n hakkını alabildiği bir ülke olabileceğ­ine inanıyoruz. Bu konuda Millet İttifakınd­an çok bir beklentimi­z yok. Evet bir oy Kılıçdaroğ­lu’na ama yeni dönemin işçilerin emekçileri­n haklarını aldığı, eşit özgür ve barışın Türkiyesi için Yeşil Sol Partinin Mecliste daha güçlü temsil edilmesi gerekiyor” diye konuştu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye