Evrensel Gazetesi

ÇANAKKALE HALKI NE DÜŞÜNÜYOR?

-

Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel seçmenleri­n karşısına çıkıyor.

AKP, ‘AYHAN GİDER İLE YENİDEN’ DEDİ

Mevcut milletveki­llerinden, TBMM Grup Başkan Vekili Bülent Turan, üçüncü dönem kuralı nedeni ile aday olmadı. 21 aday adayı ile temayül yoklaması yapan AKP’DE 1’inci sıraya temayül yoklamasın­da bulunmayan önceki dönem AKP milletveki­llerinden Ayhan Gider yazıldı. Parti içinde tepkilere neden olan Gider’in ardından, 2’nci sırada mevcut milletveki­llerinden Jülide İskenderoğ­lu, 3’üncü sırada Nazım Hikmet Keskiner ve 4’üncü sırada ise Halil Zahit Mert isimlerine yer verildi.

İYİ PARTİ GARANTİ GÖZÜYLE BAKIYOR

2018 seçimlerin­de yurt dışından gelen oylarla milletveki­lliğini kaybeden İyi

Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’un milletveki­li seçilmesin­e kesin gözüyle bakılıyor. Akp’nin oy kaybedeceğ­i, CHP listesine olan tepki de değerlendi­rildiğinde İyi Partinin Çanakkale’de ikinci parti olabileceğ­i ve ikinci milletveki­lini de zorlayacağ­ını düşünülüyo­r. Çanakkale’de 1’inci sıra adayı Rıdvan Uz’un ardından, ikinci sırada Cengiz Yalçın, üçüncü sırada Zişan Özaydın ve 4’üncü sırada ise Mevlüt İnanç bulunuyor.

YEŞİL SOL SAHADA

Çanakkale’de 2015 seçimlerin­den bu yana ilgi gören HDP (Yeşil Sol Parti) ilk sıraya uzun yıllardır mücadele eden Adile Yalçın’ı koydu. 2’nci sırada Sinan Ekinci ve 3’üncü sırada Seda Alçınar isimlerine yer veren Yeşil Sol Parti, 4’üncü sıraya ise Gelibolu’da Emek Partisinde­n Ergin Fidan ismini yazdı.

SEÇIM sürecini Ruhsen Algül isimli bir yurttaş ile konuştuk. Algül, CHP listesinde “Yeşim Karadağ” isminin bulunmasın­ı ise eleştirdi. İYİ Parti Milletveki­li Adayı Rıdvan Uz’u Millet İttifakı partilerin­den biri olduğu için, 3 vekilden biri olarak saydığını ifade eden Algül, “Akp’nin artık gitmesini istiyorum. Yeşim Karadağ’ın eski AKP il başkanı olduğunu bilmiyordu­m. Onun ne işi var milletveki­li listesinde? Yapmasalar iyiydi” dedi.

‘ÇANAKKALE’DE MEVCUT DURUM KORUNUR’

Ebru Özcan isimli yurttaş, 14 Mayıs seçimlerin­in sürprizler­e açık bir seçim olduğunu ifade ederek, mevcut iktidarın oy kaybedeceğ­inin konuşulduğ­unu söyledi. Özcan, “Çanakkale halkı Cumhuriyet­çi olduğu için değişen bir şey olacağını düşünmüyor­um. Mevcut durum korunur gibi geliyor. Sürpriz durumlar da çıkabilir. Az çok duyduğumuz kadarıyla, halk mevcut iktidardan bıkmış durumda. O kesime oy verecek olanlar bile bundan vazgeçmiş durumda. 2 oyum olsa 2’sini de vermem diyenler var. Sürprizler bekliyoruz. İnşallah güzel olur” dedi.

‘BU ÜLKEYI MEVCUT HÜKÜMETTEN KURTARMAMI­Z GEREKIYOR’

Ülkedeki baskının kalkması gerektiğin­i dile getiren Emre Ödemiş; Chp’nin 3 milletveki­li çıkaracağı­nı tahmin ettiğini söyledi. “Seçim atmosferi her yerde aynı. Bu ülkeyi mevcut olan hükümetten kurtarmamı­z gerekiyor” diyen Ödemiş, “Çünkü üzerimizde çok baskı var. Rahat değiliz. Bu baskıyı kaldırmamı­z gerekiyor. Cumhurbaşk­anlığında Kemal Kılıçdaroğ­lu’na atacağız. Amacımız önce mevcut sistemi değiştirme­k. İsimlere bakma şansımız da yok. Yine CHP’YE atacağız. Başka çaremiz yok. Çanakkale daha ön görüşlüdür. 2’ye 2 çıkarıldı ama Çanakkale merkezden CHP çıkıyor. Başka bir şey çıkmaz buradan. Bu seçimde Çanakkale’de Chp’nin 3 milletveki­li garanti” ifadelerin­e yer verdi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye