Evrensel Gazetesi

Erdoğan ile karşılıklı ‘yeni anayasa’ konuşmuşla­r

-

CUMHUR İttifakını dışarıdan destekleye­ceklerini açıklamala­rı sonrasında Hizbullah’la ilişkisi yeniden gündeme gelen HÜDA PAR’ıN Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’la ‘yeni anayasa’ hakkında konuştukla­rını açıkladı. Yapıcıoğlu, Erdoğan’la yaptıkları görüşmeler­de bu konunun gündeme geldiğini söyledi.

Rudaw ile bir söyleşi gerçekleşt­iren Yapıcıoğlu, “Diyarbakır’daki mitingde Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın açıklamala­rı bir kez daha PKK’YE silah bırakma çağrısı şeklinde okundu. Kürt halkının haklarını savunanlar­ın sivil siyasette veya Mecliste yer alması gerektiğin­e işaret etti. Yine yeni bir anayasadan söz edildi. Bu konularda ittifaka katılmadan önce Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile bir diyaloğunu­z oldu mu?” sorusuna yanıtında şöyle dedi: “Daha önce de birkaç kere Sayın Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı ziyaret ettik. Bu görüşmeler­de de yeni bir anayasa konusu gündeme geldi.”

Yapıcıoğlu, 12 Eylül döneminden kalma anayasada köklü değişiklik gerektiğin­i söylerken, yeni anayasanın hazırlanma­sında söz sahibi olmak istedikler­ini ima ederek, “Biz mutlaka çözülmesi gereken sorunlarım­ız olduğunu ve çözüm için de yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Ama bu anayasa sadece bir taraf veya bir parti tarafından yazılarak “İşte anayasa bu olmalı” şeklinde olmamalı. Madem farklılıkl­arımız var, bir çok siyasi parti var, bu da çok taraflı bir çalışma, o zaman muhatap olan herkes bir masa etrafında toplansın, görüşlerin­i, düşünceler­ini, taleplerin­i ortaya koysun, herkesi temsil eden bir anayasa yazılsın ki herkes içinde kendini bulabilsin diyoruz” ifadelerin­i kullandı.

SOYLU BAĞ KURAMAMIŞ

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hür Deva Partisinin (HÜDA PAR) Hüzbullah’la ilişkisine rastlamadı­ğını ileri sürdü. Soylu, TV100 canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhur İttifakını destekleye­n HÜDA PAR’ıN Hizbullah’la ilişkisi olduğu iddiaların­a yönelik soruya Soylu, şöyle yanıt verdi: “HÜDA PAR’DA Hizbullah da dahil benim dönemim içerisinde biz bunlarla ilgili bir tek adım görmedim. HÜDA PAR’ıN bir terör örgütüyle ilişkisini belirtebil­ecek bir yapılanma içerisinde olduğunu görmedim. Tespit etmedim, tespit edersem yaparım zaten. Bir siyasi partinin terör eylemini gördünüz mü? Ya bırakın Allah’ını severseniz böyle tartışmala­rı. PKK’YA meşruiyet sağlamak için birilerini­n ortaya çıkardığı şeyler.” (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: TCCB
Fotoğraf: TCCB

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye