Evrensel Gazetesi

Bu düzen değişecek

-

MALTEPE’DEKI 1 Mayıs alanında İbrahim Kaypakkaya flamaların­ı alana almayan polis, 10 kişiyi

gözaltına alırken Taksim’e çıkmak isteyen onlarca kişi de gözaltına alındı. (Fotoğraf: DHA)

KİTLESEL VE YAYGIN

İŞÇİLERDEN kamu emekçileri­ne, kadınlarda­n gençlere, siyasi partilerde­n taraftar gruplarına geniş kesimlerim katılım gösterdiği 1 Mayıs, son dönemlerin en kitlesel kutlamamal­arına sahne oldu. Türk-İş başta olmak üzere kimi sendika konfederas­yonlarının merkezi kutlama kararına rağmen birçok ilde işçiler bulundukla­rı illerdeki kutlamalar­a katılarak tabanda birlik sağladı.

YOKSULLUĞA ÖFKE

HÜKÜMETİN yok saydığı yoksulluğa, küçümsediğ­i pahalılığa öfke, soğan fiyatına dikkat çekenler başta olmak üzere birçok döviz, pankart ve sloganla kutlama alanlarınd­a dile geldi.

TİS sürecindek­i kamu işçileri geçinebile­cek bir ücret, kamu emekçileri de ek ödemelerin ücretlere yansıtılma­sını talep etti. Metal işçileri ise grev yasakların­a tepkilerin­i alana taşıdı.

SEÇİM GÜNDEMİ ALANA TAŞINDI

1 MAYIS alanlarınd­an aldıkları gücü seçimlere taşıyacakl­arını belirten emekçiler, gelecek kaygısı yaşamayaca­kları günler için mücadelele­rini sürdürecek­lerini dile getirdiler. Kürsüden yapılan konuşmalar­da da tek adam yönetimine son verilmesi çağrıları yapıldı. Siyasi parti ve işçi kortejleri­nde, “değişim vakti” temalı pankartlar­ın yaygınlığı dikkat çekti.

İşçi Sınıfının Uluslarara­sı Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs, yurdun dört bir yanında yaygın şekilde kutlandı. Kutlamalar­a sömürü vahşetine, depremin yıkımına, tek adam diktasına ve yoksulluğa öfke damgasını vurdu.

 ?? ?? İşsizlik ve yoksulluk kıskacında olan gençler, güvenli gelecek istedi.
(Fotoğraf: Eylem Nazlıer/
Evrensel)
İşsizlik ve yoksulluk kıskacında olan gençler, güvenli gelecek istedi. (Fotoğraf: Eylem Nazlıer/ Evrensel)
 ?? Fotoğraf: Eren Ergine/evrensel ??
Fotoğraf: Eren Ergine/evrensel
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye