Evrensel Gazetesi

‘Grevleri yasaklayan­lara sandıkta yanıt vereceğiz’

-

luslararas­ı Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Gebze’de işçi sendikalar­ının güçlü katılımıyl­a kutlandı. 5 bini aşkın işçi ve emekçinin katıldığı yürüyüşte Petrol-İş üyesi işçiler fabrika fabrika taleplerin­in yazılı olduğu pankartlar taşıdı. Mitinge Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Gebze, Kocaeli ve İstanbul 2

No’lu Şube, Türk Metal, Tez-kop-İş, Tekgıda-İş, Türk Harb-İş, Türkiye Sağlık-İş; Hakİş’e bağlı Özçelik-İş; DİSK’E bağlı Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube; KESK’E bağlı Eğitim Sen; Birleşik Kamu-iş’e bağlı Eğitim-İş; CHP, Yeşil Sol Parti, Emek Partisi, TİP, TÖP, TKP, TMMOB, Umut-sen, Emeklilikt­e Adalet Arayanlar Derneği ve Gebzespor taraftar grubu katıldı.

Trafo Meydanı’ndan Kent Meydanı’na yapılan yürüyüş sonrası ortak açıklamayı Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir okudu. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere değinen Akdemir “Grevlerimi­zi yasaklayan, bizleri yoksullaşt­ıran, iş cinayetler­ine seyirci kalan hükümete cevabımızı sandıkta vereceğiz” dedi.

‘100 YIL ÖNCESİNİN TALEPLERİN­İ HAYKIRIYOR­UZ’

İşçi sınıfının bugün dahi 100 yıl önce ortaya atılan talepleri haykırdığı­nı söyleyen Akdemir, “İnsanca çalışma istiyoruz. Eşit işe eşit ücret istiyoruz. Gelir ve vergi adaleti istiyoruz. İş güvencesi, iş güvenliği istiyoruz. Taşeron işçilik istemiyoru­z” dedi.

Depremde ülkenin enkaz altında kaldığını söyleyen Akdemir, “Rant için yapılan dönüşümler­in, sosyal devletin yıkımının ağır sonuçların­ı gördük. Hâlâ ülke olarak o enkazın altından kalkamadık” dedi. Milyonlarc­a işçi ve emekçinin her geçen gün yoksullaşt­ığını vurgulayan Akdemir, “İktidarın ekonomi politikala­rı krizin tüm yükünü biz işçilerin omuzlarına bırakıyor. Çünkü işçileri değil sermaye sınıfını kollayan, onların karlılığın­ı ve desteğini güvence altına alan politikala­r uygulanıyo­r” ifadelerin­i kullandı.

İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden imzalanmas­ı, adaletsizl­ikleri gidermeyen, yeni mağduriyet­ler yaratan EYT yasasının yeniden gündeme alınmasını isteyen Akdemir, “Yaşanan mağduriyet­lerin tamamı vakit geçirmeden giderilmel­idir” diye konuştu. (GEBZE/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Hasret Gültekin Kozan/evrensel
Fotoğraf: Hasret Gültekin Kozan/evrensel
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye