Evrensel Gazetesi

SAMSUN: SAHTE AÇILIŞLARA, TOGG’LARA KARNIMIZ TOK!

-

SAMSUN’DA 1 Mayıs, Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ortak çağrısı ile kitlesel kutlandı. İstasyon Kavşağı’nda toplanan binlerce işçi ve emekçi slo ganlarla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında talepler pankart ve dövizlere yansıdı. Yürüyüş boyunca AKP iktidarını­n emek düşmanı politi kaları ve tek adam uygulamala­rı “iş, ekmek, özgürlük”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Hak, hukuk, adalet işçilerle gelecek”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Direne direne kazanacağı­z” sloganları ile protes to edildi.

ÜYELERİ TÜRK-İŞ’İN KARARINI TANIMADI

Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı kutlamada 1 Mayıs’ı Adana’da merkezi şekil de kutlama kararı alan Türk-İş’e bağlı sendika şubelerini­n kitleselli­ği dikkat çekti. Sendika şubelerini­n yanı sıra Samsun Barosu, Çağdaş Yaşamı Destek leme Derneği, Halkevleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, CHP, TKP, Sol Parti ile Emek ve Özgürlük İttifakını oluşturan EMEP, TİP, Yeşil Sol Parti katıldı.

İŞÇİLER TABUT TAŞIDI

1 Mayıs yürüyüşü sonrası depremde ve emek mücadelesi­nde hayatını kaybedenle­r için saygı duruşu yapıldı. Tez Koop-İş üyesi işçiler tabut taşıya rak stajyer sömürüsüne, zamlara, düşük ücrete dikkat çekti.

Yürüyüş sonrası ortak basın açıklaması­nı okuyan KESK Samsun Şu beler Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Tuluk “Her gün yaptıkları sahte açılış törenleriy­le, doğal gaz aldatmacas­ıyla, savaş silahların­ı sahneledik leri gösteriler­iyle bizlere depremin acısını unutturama­zlar. Bizim TOGG’LA ra karnımız tok! Hiçbir hamasi nutuk, kamusal hizmetleri­n çöktüğü ger çeğini gizlemeye yetmez! Zamlar, alım gücündeki erime, hayatı yaşanıl maz kılıyor. Başta kadın emekçiler olmak üzere tüm emekçilere gittikçe daha güvencesiz bir çalışma yaşamı dayatılıyo­r. Kadın işsizliği ve güven cesiz, kayıt dışı çalışma ortamların­da taciz, şiddet ve mobbing her geçen gün artıyor. Her şeye zam gelirken artmayan, yerinde sayan tek şey bi zim maaşlarımı­z! Bizden alınan vergiler, savunma ve güvenlik adı altında silahlanma­ya, teşvik-vergi affı olarak sermayeye, patronlara harcanıyor. Sabrımız tükendi. Artık böyle gitmez dedik. Eşitlik, özgürlük, adalet, barış, demokrasi ve laiklik için artık yeter diyoruz!” dedi.

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye