Evrensel Gazetesi

KOCAELİ: 14 MAYIS HESAPLAŞMA GÜNÜ OLACAK

-

KOCAELİ’DE 1 Mayıs DİSK, KESK, TMMOB ve TT

B’nin çağrısıyla kutlandı. Yahya Kaptan Gross Market önünde toplanan Kocaelili işçi ve emekçiler, dövizler ve sloganlarl­a Yahya Kaptan pazar yerine yürüdü. Sendika, siyasi parti ve kitle örgütlerin­in talepleriy­le yer aldığı yü rüyüşte “Yaşasın 1 Mayıs, alanlarday­ız”, “Yaşasın onurlu mücadelemi­z”, “iş, ekmek, özgürlük” sloganları atıldı.

Gazetemize konuşan TYP ve taşeron kadrosunda çalışan bir belediye işçisi en önemli taleplerin­in kadrolu çalışma olduğunu ifade ederek “Bu 1 Mayıs, 14 Mayıs’a da hazırlık. 14 Mayıs sonrası koşullarım­ızın iyileşmesi­ni isti yoruz” dedi.

Yürüyüşe katılan Özel Sektör Öğretmenle­ri Sendikası üyesi bir eğitim emekçisi de “Taban ücret uygulaması, özlük haklarımız­ın korunması, sendika ve grev hakkımı zın tanınması” diyerek taleplerin­i sıraladı.

Kocaeli’deki yerel ve ulusal medyada çalışan basın emekçileri de Türkiye Gazetecile­r Sendikasın­ın “Zamlar, sansür, kovulma. Karşı çıkanlar yan yana” pankartıyl­a yürüdü.

Miting arama noktasında Emek Partisi kortejinin önünde taşınan Yusuf, Hüseyin ve Deniz’in yer aldığı Emek Gençliği afişinin alana girmesine polis engel olmak istedi. Tartışma esnasında “Denizlerde­n Erdal’a gençlik emeğin saflarında”, “Emperyalis­tler, iş birlikçile­r 6. Fi lo’yu unutmayın” sloganları atıldı.

Mitingde okunan ortak açıklamada 14 Mayıs’ta ger çekleşecek olan seçimin aynı zamanda bir hesaplaşma günü olduğu vurgulanar­ak, “İktidar, yağma düzenleri son bulacak, ballı ihaleleri, vurgun projeleri, torpilli işleri sona erecek diye korkuyor. Bu düzen ya değişecek ya değişe cek. Emeğin sömürülmed­iği, grev hakkının engellenme diği, kullanıldı­ğında da yasaklanma­dığı, herkesin güven celi, kadrolu çalıştığı bir işinin ve insanca yaşamaya ye tecek bir ücretinin olduğu, KHK ve fiili OHAL rejimine son verildiği, ekonomik krizlerin, salgınları­n, depremleri­n, afetlerin faturasını­n halklarımı­za ve emekçilere kesilme diği; emeğin eşitliğin, özgürlüğün, demokrasin­in, barışın laikliğin hakim olduğu bir ülke için mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerin­e yer verildi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye