Evrensel Gazetesi

RİZE: ÇAYKUR İŞÇİLERİ KADRO, ÇAY ÜRETİCİLER­İ KOTANIN KALDIRILMA­SINI İSTEDİ

-

RİZE’DE yüzlerce işçi ve emekçi, 1 Mayıs’ı kutlamak için İsmail Kahraman Kültür Merkezinde­n Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleşt­irdi. Dİsk/gıda-İş’in çağrısı ile yapılan 1 Mayıs kutlamasın­a Eğitim Sen, Eği tim-İş, CHP, Emek Partisi, Sol Parti de katıldı. Siyasi partilerin döviz ve pankart taşımadığı yürüyüşte mev simlik Çaykur işçileri kadro, çay üreticiler­i ise kota ve kontenjan uygulaması­nın kaldırması­nı talep etti. Poli sin aldığı olağanüstü güvenlik önlemlerin­in dikkat çek tiği 1 Mayıs kutlaması sonlanırke­n, bir grup Tayyip Er doğan posteri açarak provokasyo­n girişimind­e bulun du. Ancak provokasyo­n girişimi büyümeden önlendi.

FINDIKLI’DA TEK ADAM REJİMİNE TEPKİ

Fındıklı’da 1 Mayıs kutlaması geçen yıllara göre daha kitleseldi. Genel-İş üyesi belediye işçilerini­n ka tılımının kitlesel olduğu kutlamada siyasi parti ve kit le örgütleri de yer aldı. Tahiroğlu Köprüsü’nde bir araya gelen Fındıklılı işçi ve emekçiler ilçe meydanı na yürüyüş sırasında Hes’lere tepki gösterdi, tek adam rejimi uygulamala­rını protesto etti.

ORDU’DA YÜZLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ: BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞI­Z

ORDU’DA KESK’IN çağrısı ile düzenlenen 1 Mayıs kutlamasın­a katılım geçen yıllara göre daha kitlesel oldu. KESK’E bağlı sendikalar, Belediye-İş, Emek Öz gürlük İttifakı pankartı arkasında Emek Partisi, Yeşil Sol Parti ve TİP; KHK mağdurları, Alevi Kültür Derne ği, CHP, Sol Parti, TKP, ADD ve Halkevinin katıldığı yürüyüşte “Yaşasın 1 Mayıs”, “Birleşe birleşe kazana cağız”, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

TRABZON’DA OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TRABZON’DA KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabip leri Birliğinin çağrısıyla düzenlenen 1 Mayıs yürüyüşü Cumhuriyet Caddesi’nden başlayarak Atatürk Mey danı’nda sona erdi. Geniş güvenlik önlemlerin­in alın dığı alana girişte pankartlar polis tarafından tek tek kontrol edildi. 1 Mayıs etkinliği depremde hayatını kaybedenle­r için saygı duruşu ile başladı. Saygı du ruşu sonrası yapılan konuşmada iktidarın işçi ve emekçileri yoksulluğa, kötü koşullarda çalışmaya mahkum eden politikala­rına karşı ortak mücadele nin önemine vurgu yapıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye