Evrensel Gazetesi

‘BU DÜZENİN SÖMÜRÜDEN BAŞKA BİR VAADİ YOK’

-

MİTİNGDE yapılan ortak açıklamada, kapitalizm dünya halklarına yıkımı reva gör düğü vurgulandı.

İşçi ve emekçiler için yaratılan cehenne min otoriter rejimler eliyle sürdürülme­k is tendiğine dikkat çekilen açıklamada, “Bu düzen bize sadece daha fazla sömürü, da ha fazla baskı, zulüm ve kan vaat ediyor. Sadece başkanlık rejimi boyunca 4 yılda 5,5 milyon işsize 3,5 milyon yeni işsiz daha ek lendi. Biz emekçileri­n milli gelirden aldığı pay yüzde 38’den yüzde 25’e düştü; serma yenin payı yüzde 44’ten yüzde 57’ye yüksel di. İşçiden alıp patronlara verdiler. Rant için kentleri ve doğayı betona boğdular. Doğal afetleri felakete çevirdiler” denildi.

Hak mücadelele­rinin engellendi­ğine, sendika ve grev hakkının gasbedildi­ğine de dikkat çekilen açıklamada, “Bizler bir olup karşıların­a dikilmeyel­im diye her alanda ayrımcılığ­ı kışkırttıl­ar, baskıları arttırdıla­r. Eleştireni­n, sorgulayan­ın, soru soranın, hak, hukuk, adalet isteyenin se sini kısmak için her yolu denediler. Konu şanın kapısına polis dayandı, seçme, se çilme hakkı yok sayıldı. Şovenizm, cinsi yetçilik, ırkçılık, mezhepçili­k ve savaş po litikaları kışkırtıld­ı. Kürt sorununu çözüm süzlüğü ile toplumsal kutuplaşma yara tılmak istendi” ifadelerin­e yer verildi.

Derinleşen cinsiyet eşitsizliğ­i ile kadı na yönelik şiddetin tırmandığı­na, kadınla rın mücadeleyl­e kazandığı hakların tır panlandığı­na dikkat çekilen açıklamada, “Üniversite­ler iktidarın arka bahçesine dönüştürül­ürken gençler barınamadı­kları için okuyamama tehlikesi ile karşı karşı ya kalıyor” denildi.

14 Mayıs seçimlerin­e de dikkat çekilen açıklamada “Bugün artık bir karar anında yız. İşçilere, kamu emekçileri­ne, emeklilere, doğaya, kadınlara, gençlere, çocuklara, bu günümüze ve geleceğimi­ze büyük zararlar veren; bu ülkeye, bu halka zararlı olan bu otoriter rejime son vermek için yan yana, omuz omuzayız. Yeni bir toplumsal düzen için yeni bir başlangıç için 1 Mayıs alanların dayız” çağrısı yapıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye