Evrensel Gazetesi

İZMİR’DE HER YER 1 MAYIS ALANI!

-

İZMİR’DE 1 Mayıs sabah saatlerind­e yerel kutlamalar­la başladı. İlçelerde bir araya gelen işçi, emekçi ve gençler, gele cekleri için birlik, mücadele ve dayanışma çağrısı yaptı.

ALİAĞA

Petrol-İş Aliağa Şubesinin çağrısı ile bir araya gelen, Petrol-İş üyesi PETKİM, TÜPRAŞ, Star, Ravago işçileri sabah saat lerinde şube binasının önünden toplan maya başladı. Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşt­irilen 1 Mayıs mitingine gelen işçiler, yürüyüş boyunca “İş, ekmek yoksa barış da yok” sloganları­nı attı.

Yürüyüşe, Emek Partisi Aliağa İlçe Ör gütü, CHP Aliağa İlçe Örgütü, Eğitim-İş Ali ağa Temsilcili­ği, ADD Aliağa Şubesi, Yeşil Sol Parti listesinde­n İzmir 2. Bölge Millet vekili Adayı İsmail Doğan da katıldı.

BUCA

Buca Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla Kasaplar Meydanı’nda toplanan Genel-İş 5 No’lu Şube, Eğitim Sen 5 No’lu Şube, Dİsk/emekli Sen, EMEP, Yeşil Sol Parti, CHP, SOL Parti, Emek Gençliği, BE KEV ve Migros emekçileri Buca Belediyesi önüne kadar sloganlarl­a yürüdü.

Tez Koop-İş üyesi Migros emekçileri, Migros patronunun 1 Mayıs’a katılmalar­ı nın yasaklanma girişimine tepki gösterdi. Yapı Kredi Şubesi önüne gelindiğin­de Ge nel-İş üyesi işçiler promosyonl­arın gün cellenmesi­ni talep etti.

ÇİĞLİ

Çiğli’de Emek Partisi ilçe binası önün de toplanan Emek Partililer ve Viyan Ka dın Korosu belediye önüne yürüdü. Bura da DERİTEKS İzmir Şubesi ile buluşan kit le, yapılan açıklamanı­n ardından Gündoğ du Meydanı’na geçti.

KARŞIYAKA

Karşıyaka Belediyesi önünde toplanan Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube, Eğitim Sen 2 No’lu Şube, Emek Partisi, Yeşil Sol Parti, TİP, SOL Parti Gündoğdu Meydanı’na geç mek üzere Karşıyaka İskelesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Çarşı içinden iskeleye yü rüyüş gerçekleşt­iren kitle, yürüyüş bo yunca sloganlar attı.

NARLIDERE

Narlıdere Demokrasi Platformun­un çağrısıyla Demokrasi Meydanı’nda 1 Mayıs kutlandı. EMEP Narlıdere İlçe Örgütü ise Metin Göktepe Parkı’nda toplanarak slo ganlar eşliğinde meydana yürüyüş dü zenledi.

BORNOVA

Bornova Emek Demokrasi Platformu nun çağrısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Genel-İş, Eğitim Sen, Emekli Sen, Emek Partisi Bornova İlçe Örgütü, Borno va Kadın Dayanışma Derneği üyesi işçi ve emekçiler katıldı. Genel-İş 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç, “Eşitlik, özgürlük, adalet, barış, demokrasi ve laiklik için ar tık yeter diyoruz” dedi.

TORBALI

Eğitim Sen çağrısı ile Eski Belediye Meydanı’nda bir araya emekçiler, “Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın örgütlü mücadelemi­z”, sloganları attı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye