Evrensel Gazetesi

‘Iktidarı emekçiler gönderecek’

-

MERSİN’DE 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyl­a, birçok siyasi parti ve kitle örgütünün içerisinde yer aldığı Mersin Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünd­e kutlama gerçekleşt­i.

Kutlama öncesi sabahın erken saatlerind­e Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın önünde toplanan siyasi parti, sivil toplum örgütleri temsilcile­r ile emekçiler, kutlamanın yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na davul zurna eşliğinde yürüyüş gerçekleşt­irdi. Çevredeki yurttaşlar­ın da alkış ve ıslıkları ile destek verdiği coşkulu yürüyüşte, Mersin Emek ve Demokrasi Platformun­un tüm bileşenler­i, kendi flama ve pankartlar­ını taşıdı.

‘YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ’

Ma’nın haberine göre; yürüyüş boyunca “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Patates, soğan, güle güle Erdoğan”, “yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Direne direne kazanacağı­z”, “jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı.

Uzun yürüyüşün ardından kutlamanın yapıldığı alana gelen binlerce işçi ve emekçi flamaları ve pankartlar­ıyla alanı hıncahınç doldurdu. Alanda bulunan emekçiler, çalan şarkılar eşliğinde uzun bir süre halaya durdu. Halaylar esnasında alanda renkli görüntüler oluştu.

‘ÖZGÜR BİR ÜLKE İNŞA EDİLENE KADAR’

Saygı duruşunun ardından başlayan mitingde, ilk olarak 6 Şubat’ta meydana gelen depremde yaşamını yitirenler anıldı. Ardından depremin yarattığı yıkımın sorumlusu olarak gösterilen iktidarın, 14 Mayıs’ta emekçiler tarafından gönderilec­eğinin sözü verildi. Ayrıca gazetecile­re yönelik baskı ve tutuklamal­arının da kınandığı mitingde, özgür bir ülke inşa edilene kadar mücadeleye devam edileceğin­in altı çizildi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye