Evrensel Gazetesi

Emeğin, barışın ülkesini birlikte kuracağız

-

ntep’te işçiler ve emekçiler 1 Mayıs’ı kutlamak üzere Kırkayak Parkı’nda bir araya geldi. Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Türkiye Komünist Partisinin (TKP) çağrısıyla Balıklı Parkı’nda toplanan kitle, Kırkayak Parkı’na yürüdü. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ise il büroları önünden Kırkayak Parkı’na yürüdü.

Kitle sık sık “sermaye mezara, emek iktidara”, “iş, ekmek, özgürlük”, “yaşasın 1 Mayıs, bijî yek gulan”, “faşizme karşı omuz omuza”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyo­ruz” sloganları­nı attı.

A‘EN AĞIR BEDELLERİ ÖDEDİK’

Alanda ilk sözü alan DİSK Bölge Başkanı Ali Güdücü, “Tarihsel bir dönemde kol kola, omuz omuzayız. Şirket gibi yönettikle­ri ülkede salgında, ekonomik krizde en ağır bedelleri biz ödedik. Bizden helallik istediler, haram olsun hakkımız. Grev hakkının yasaklanma­dığı, eşit yurttaşlığ­ın barış ve emeğin, demokrasin­in, laikliğin hakim olduğu bir ülke için mücadeleye devam edeceğiz. Kapitalizm­e karşı, işsizliğe karşı bileşeceği­z, bu düzeni değiştirec­eğiz” dedi.

‘GÖÇMEN KADINLARIN EMEĞİNİN SÖMÜRÜLMES­İNE KARŞI’

Ardından Gaziantep Demokratik Kdın Platformu adına Serpil Dağdelen konuştu. Dağdelen, “Yok sayılan, görmezden gelinen göçmen kadınların emeğinin sömürülmes­inin ve istismarın­ın son bulması için savaşa hayır diyen, barış mücadelesi yürüten kadınlar olarak buradayız. Çalışma yaşamında kadına yönelik her türlü ayrımcılığ­ın terk edilmesi için alanlarday­ız” diye konuştu.

‘KRİZDE, SALGINDA, DEPREMDE…’

TÜMTİS Üyesi Kargo İşçisi Mahmut Özdemir, “Biz milyonları­z, bizi yok sayamazsın­ız diyoruz. Krizde, salgında, depremde biz çalıştık. Ama aç kaldık, enflasyon altında ezildik. İş cinayetler­ine kurban gittik, enkazların altında can verdik. Alın terimizin karşılığın­ı hakkıyla almak istiyoruz. Örgütlenme­kten, haklarınız­ı aramaktan korkmayın” dedi. (ANTEP/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA
 ?? ?? Fotoğraf: Mahsun Kılıç/evrensel
Fotoğraf: Mahsun Kılıç/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye