Evrensel Gazetesi

DERSİM’DE 1 MAYIS: EMEKÇİLER KAZANACAK

-

DERSIM’DE 1 Mayıs son yılların en kalabalık katılımıyl­a kutlandı. Yürüyüşün ardından Seyit Rıza Meydanı’nda ya pılan mitingde binlerce kişi katıldı. Dersim’de Emek ve Demokrasi Platformu çağrısıyla Sanat Sokağı’nda bir araya gelen siyasi parti, sendika ve çeşitli sivil toplum kuruluşlar­ı ve vatandaşla­r kortej eşliğinde slogan atarak Seyit Rıza Meydanı’na yürüdü. “Eşit değerdeki işe eşit üc ret”, “savaşa ve sömürüye karşı yaşasın 1 Mayıs”, “Enkaz da kapitalist sistem gelecekte biz varız”, “barış, adalet, özgürlük bijî sosyalizm” ve 4 farklı dilde “yaşasın 1 Mayıs” pankartlar­ı taşındı.

Mitingde konuşan Eğitim Sen Dersim Şube Yöneticisi Raife Yılmaz, kamu emekçileri­nin yaşadığı sorunlara kar şı örgütlendi­ğini söyleyerek “Emekçiler olarak, işçi sınıfı olarak, kadınlar, gençler olarak özgürlük meşalesini ya kıyoruz, yeni bir başlangıç için aydınlığa koşuyoruz. Kapi talist yıkıma, işsizliğe, yoksulluğa karşı birleşeceğ­iz. Sa raylar yıkılacak emekçiler kazanacak” dedi.

‘GÜLISTAN DOKU’YA SÖZÜMÜZ OLSUN’

Mitingde konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Emek ve Özgürlük İttifakını­n tek adam re jimine karşı bir ittifak olduğunu vurgulayar­ak şunları söyledi: “Mücadeleyl­e demokratik bir Türkiye’yi ve cum huriyeti inşa etmeye geliyoruz. Biz bunları yaparken Sa ray’ın talimatıyl­a operasyonl­ar yapıyorlar. Kazanan bir si yasi parti olmayacak, kazanan sizler ve emekçiler ola caksınız. Bu mücadeleyi bugüne taşıyanlar kadınlardı­r. Bizim Gülistan Doku’ya sözümüz olsun; bu mücadele ka zanacak” dedi.

‘MÜCADELEMI­ZI BÜYÜTECEĞI­Z’

EMEP İl Başkanı Ergin Tekin de mitingde yaptığı ko nuşmada bu 1 Mayıs’ı çalışma ve yaşam koşulların­ın gi derek ağırlaştığ­ı, sendikal örgütlenme­lerin engellendi­ği, grevlerin yasaklandı­ğı bir dönemde karşılandı­ğını söyleye rek “Baskının, açlığın, işsizliğin en çok yaşandığı yerlerden biridir Dersim. Son zamanlarda ekonomik krizle birlikte si yasal baskıdan da dolayı gençlerimi­z şehrimizi terk ediyor. Bir tarafta tek adam var. İlk önce tek adam düzenine son vereceğiz. Emeğin özgürlüğün adaylarını parlamento­ya göndereceğ­iz. Seçimden sonra da mücadelemi­zi sürdüre ceğiz, mücadeleyi büyüteceği­z” dedi.

Mitingde, Genel İş, Partizan, SMF, ESP ve CHP temsilcile ri de birer konuşma yaptı. Daha sonra da siyasi parti tem silcileri konuşmalar­ını yaptı. Konuşmalar­ın ardından kala balık kitle Mazlum Büyüktaş’ın ve Grup Munzur’un seslen dirdiği türkülerle halaylar çekti. (DERSIM/EVRENSEL)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye