Evrensel Gazetesi

EMEKÇİLERİ­N MÜCADELESİ­YLE GİDECEKLER

-

1 MAYIS Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolay sıyla Batman’da düzenlenec­ek miting öncesi Milli Eğitim Vakfı İlkokulu önünde toplanan emekçiler, kortej halin de 8 Mart Kadın Parkı’na giriş yaptı. Oluşturula­n kortejde sık, sık, “Bijî bexwedana kedkaran”, “Bijî yek Gulan”, “Jin jiyan azadî” sloganı atıldı.

Mitingde açılış konuşmasın­ı Tertip Komitesi adına Petrol İş Sendikası Batman Şubesi Başkanı Veysel Kartal yaptı. Kartal, “Depremdeki kayıplara neden olanlar bilsin ki, bu halka hesap verecekler. Kapitalizm­in yarattığı bu yıkımda kimin payı varsa bu halkın vicdanında ve hukuk önünde hesap verecek. Selam olsun baskılara, gözaltı lara, zulme karşı direnenler­e” dedi.

‘EMEK DÜŞMANI IKTIDARI GÖNDERECEĞ­IZ’

Coşku ve katılımın yoğun olduğu mitingde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, emekçileri­n fa şizme karşı büyük bir direniş gösterdiği­ni belirterek, “Halkların mücadelesi­yle AKP-MHP faşist iktidarını yene ceğiz. Bu iktidar, emek, doğa düşmanı. 12 bin yıllık Ha sankeyf’i kendi çıkarları için betona gömdüler. Tarihimi zi, geleceğimi­z betona gömenleri biz de 14 Mayıs’ta be tona gömeceğiz ve onları göndereceğ­iz” dedi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın ise emekçile rin mücadelesi­yle AKP iktidarını­n gideceğini ifade ede rek, “Emekçileri­n büyük bedeller vererek elde ettiği 8 saatlik çalışma süresi maalesef Türkiye’de yok. Batman da, işçilerin, işçi hareketini­n olduğu bir kent. Bu müca dele, sosyalizm, emek ve özgürlük mücadelesi­dir” şek linde konuştu.

1 Mayıs mitingi, Kolektîfa Rîtmên Azad ve Agit Işık’ın söylediği şarkıların ardından sona erdi. (Batman/ma)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye