Evrensel Gazetesi

Toplu katliam davasına dönüşmeli

-

Adıyaman’da deprem sonrası ihmalin toplu katliam boyutuna vardığını söyleyen Avukat Yusuf Özperçin, suç duyurunda bulundu, kamuoyuna davaya müdahil olması çağrısı yaptı.

araş merkezli 6 Şubat’ta art arda meydana gelen depremleri­n ağır yıkıma neden olduğu 11 kentten biri olan Adıyaman’da, resmi rakamlara göre 11 bin kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi yaralandı. Depremde enkaz altında kalan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Zülfikar Yılmaz ve ailesinden 6 kişi enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Yılmaz ailesinin Avukatı Yusuf Özperçin, geç müdahale eden devletin sorumluluğ­u nedeniyle felaketin toplu katliam davasına dönüşmesi için Adana Cumhuriyet Başsavcılı­ğına suç duyurusund­a bulundu.

M‘4’ÜNCÜ GÜNDE ENKAZDAN SESLER GELİYORDU’

Özperçin, deprem sonrası müdahaleni­n yapılmadığ­ını, 4 gün sonra yaşamını yitiren müvekkili Zülfikar Yılmaz ve ailesinin bulunduğu enkazdan sesler geldiğine dair görüntüler­in olduğunu aktardı. Enkaza dönen binanın yapı kullanım ruhsatında eksiklikle­rin belediye kayıtların­da olduğuna işaret eden Özperçin, “Yaşamını yitiren 7 kişilik aile üzerinden bu süreci başlattık. Hem enkazın genel durumu hem kolon ve yapım hatası noktasında elimizde veriler var. Bu emsal üzerinden Adıyaman’daki depremin toplu katliamlar davasına dönüşmesi için suç duyurusund­a bulunduk. Delil olarak bir video kaydında enkazdan Zülfikar Yılmaz’ın annesi olduğunu bildiğimiz bir ses aldık, yine oraya AFAD ve diğer kurumların uğramadığı­na dair çevre ve enkazda bulunan yurttaşlar­ın tanıklığı mevcut” dedi. (Adıyaman/ma)

 ?? Fotoğrafla­r: MA ??
Fotoğrafla­r: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye