Evrensel Gazetesi

Erdoğan’dan ittifak ortağına af kıyağı

-

HÜDA PAR’IN TALEBİYLE 3 KİŞİNİN KATİLİ HİZBULLAHÇ­I TAHLİYE EDİLDİ

HÜDA PAR ile ittifak yapan AKP’LI Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Hizbullah’ın “askeri kanat sorumlusu” olarak hüküm giyen, yargılama sürecinde 3 kişiyi işkence ederek öldürdüğü ve cenazeleri­ni kardeşinin bodrumunda sakladığı ortaya çıkan Mehmet Emin Alpsoy’u ‘kocama hali’ gerekçesiy­le affetti. Söz konusu Cumhurbaşk­anı Kararı dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Mehmet Emin Alpsoy, 1990-1996 yılları arasında Hizbullah üyesi olduğunu mahkemede kabul etmiş ancak eylemlere katılmadığ­ını savunmuştu. Hacettepe Üniversite­si’nde doktor olan oğlu Aburrahman Alpsoy’u da ‘prestij için’ örgüte üye yaptığını söylemişti.

KARDEŞİ VE OĞLU, MEHMET EMİN ALPSOY’U SUÇLAMIŞTI

Diğer oğlu Şeyhmuz Alpsoy da Hizbullah’ın öldürdüğü isimlerin cesetlerin­i taşıyan kamyonu kullandığı için hüküm giymişti. O kamyonla taşınan cesetlerin çıktığı ev sahibi ise Mehmet Emin Alpsoy’un kardeşi Hasan Alpsoy’du. Hasan Alpsoy mahkemede verdiği ifadede “Ailemle Van’a gider

Hizbullah operasyonu sonrası yakalanan Mehmet Emin Alpsoy, yüzüne kar maskesi takılarak

30 Ocak 2000’de Adana’da yer gösterme tatbikatın­a katılmıştı. (Fotoğraf: AA)

Cezaevleri­ndeki yüzlerce ağır hasta tutuklunun tahliye talepleri karşılanma­zken HÜDA PAR’ıN tahliyesin­i istediği işkenceyle katliamdan hüküm giyen Hizbullahç­ı Mehmet Emin Alpsoy, Cumhurbaşk­anı Erdoğan kararıyla tahliye edildi.

ken evimin anahtarını kardeşim Mehmet Emin Alpsoy’a vermiştim. Bodrum’da ceset olduğunu anlasaydım polise haber verirdim ya da kiracı olduğum evi değiştirir­dim” diyerek haberi olmadığını öne sürmüştü.

Mehmet Emin Alpsoy’un doktor oğlu Abdurrahma­n Alpsoy ise savunmasın­da babasını suçlamıştı. Babasının tasvip etmediği çalışmalar­ı ve işlerinden dolayı mahkeme huzurunda bulunduğun­u belirten Alpsoy, “Böylesine ilkel ve vahşi bir örgüt üyesi olarak yargılanma­ktan dolayı utanıyorum” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

HÜDA PAR SERBEST BIRAKILMAL­ARI ÇAĞRISI YAPIYORDU

Hizbullah’la olan ilişkileri­ni reddeden Cumhur İttifakı ortakların­dan HÜDA PAR, Hizbullah üyeliğini itiraf eden Mehmet Emin Alpsoy’un “islami kimlikleri­nden dolayı, 28 Şubat zihni

yeti ile FETÖ yargısının kumpasları” sonucu mahkum oldukların­ı savunarak tahliyeler­ini talep ediyordu.

2022’DE 35 HASTA TUTUKLU ÖLDÜ

İHD Merkezi Hapishanel­er Komisyonun­un 2022 verilerine göre, hapishanel­erde 651’i ağır olmak üzere 1517 hasta mahpus bulunuyor. Tahliye talepleri görmezden gelinen 35 mahpus ise hastalıkla­rı nedeniyle cezaevinde yaşamını yitirdi. Öte yandan işkence ederek 4 kişini katleden 71 yaşındaki Hizbullah üyesi Mehmet Emin Alpsoy “kocama” bahanesiyl­e tahliye edilirken hukuksuz, delilsiz bir yargılama sonucu mahkum edilen Gezi tutuklusu 72 yaşındaki Mücella Yapıcı da hâlâ cezaevinde. İşkence altındaki ifadesi dışında aleyhinde hiçbir somut delil bulunmayan Şair İlhan Sami Çomak da AİHM kararına rağmen 29 yıldır cezaevinde. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye