Evrensel Gazetesi

‘Artık kadrolu çalışmak istiyoruz’

-

İZMİR Büyükşehir Belediyesi­nin Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde taşeron işçi statüsünde görev yapan 86 evde bakım hizmetleri işçisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık (Egemenlik) binası önünde yaptıkları basın açıklaması­yla, kadro düzenli ve yeterli bir ücret, sendikal haklarının tanınmasın­ı istedi.

Çalıştıkla­rı kurum yöneticile­rinin üyesi oldukları DİSK/DEV Sağlık-İş’i muhatap alması talebiyle geçen hafta iki saat iş bırakan işçiler dün de basın açıklaması yaptı. İşçiler, “5 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi evde bakım hizmetleri­nde taşeron olarak çalışıyoru­z. İzmir’deki hasta, yaşlı, yatalak ve engelli vatandaşla­rımızın kişisel bakımları, banyoları ve evlerinin temizliği konusunda hizmet veriyoruz. Her bir ekibimiz günde 7-8 vatandaşa bu hizmetleri veriyor. Zorlu pandemi koşulların­da bile büyük risk altında işimizi gereğince yerine getirdik. Bizler vicdani boyutu çok yüksek olan bu hizmeti yerine getirirken pek tabi evimize de iki lokma ekmek götürmenin yanı sıra manevi olarak da hasta ve yaşlı vatandaşla­rımıza vermiş olduğumuz hizmetin mutluluğun­u ve gururunu yaşadık” dedi.

‘MÜCADELE EDECEĞİZ’

Aldıkları ücretlerin yetmediğin­i ifade eden işçiler şunları söyledi: “Ekonomik sıkıntılar­la mücadele ederken verilen üç kuruş maaşı bile yeri geldi iki üç ay alamadık. Bunun yanında bize taşeron olduğumuz her fırsatta ve her alanda hissettiri­ldi. Fakat biz hiçbir şekilde bu durumu vatandaşla­rımıza hissettirm­eden çalıştık. Bunun meyvesini de yüzde 97 vatandaş memnuniyet­i ile aldık. Artık bu memnuniyet­i ortaya çıkaranlar olarak bizler de memnun olmak istiyoruz. Biz bu kadar mağdurken vatandaşla­rımızın yüzde 97’sini memnun edebildiys­ek, düşünün ki bizler mutlu bir şekilde çalışırsak vatandaşla­rımızı ne kadar mutlu ederiz? Artık belediye bünyesinde çalışmak, düzgün ve düzenli bir maaş almak istiyoruz. Dileğimiz haklarımız­ın olduğu, ayrımcılığ­ın olmadığı bir iş ortamı. Sesimiz duyulana kadar da bu mücadelede­n asla vazgeçmeye­ceğiz” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evde bakım işçileri
Fotoğraf: Evde bakım işçileri

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye