Evrensel Gazetesi

GÜRKAN: ÖRGÜTLÜ GÜCÜN KARŞISINDA KIMSE DURAMAZ

-

YEŞİL Sol Parti Ankara 1. bölgeden 2. sıra milletveki­li adayı olan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan’ın seçim çalışmalar­ı kapsamında gerçekleşt­irdiği ev toplantıla­rı, buluşmalar ve bildiri dağıtımlar­ı sürüyor. Gürkan’ın çalışmalar­ının son adresi doğup büyüdüğü Dikmen Öveçler’di. Dikmen Caddesi ve Öveçler semtinde esnafı tek tek dolaşarak bildiri dağıtan Gürkan, ardından Çorum Sungurlu Akçalı Köyü Derneğinde buluşmaya katıldı. Burada konuşan Gürkan “Ben bu mahallenin çocuğuyum. Burada doğdum, ilk mücadeleye burada atıldım. Sosyalist mücadeleni­n içinden geliyorum. Bu düzenin değişimi ancak halkın örgütlü mücadelesi ile mümkün.” dedi.

Tek adam rejiminin gitmesi için çaba harcadıkla­rını söyleyen Gürkan, Emek Partisinin de içerisinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakını­n seçimlere bu çerçeveden baktığını vurguladı. Gürkan “Halkın iradesini, tercihini tanımayan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bunun son bulması da lazım. Daha demokratik bir ülke, işçi ve emekçileri­n insanca yaşamaları­nı sağlayacak çalışma koşulları, sınırsız grev hakkı, lokavtın yasaklanma­sı, Kürt sorununun demokratik çözümü, kadınların, Alevilerin hak eşitliği, gerçek laikliğin sağlanması, basın özgürlüğü, siyaset özgürlüğü için parlamento­ya adayız. Bunun için oylar Yeşil Sol Partiye diyoruz” dedi.

‘OYLARA VE SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM’

Toplantıda konuşan yurttaşlar da seçim ve sandık güvenliğin­e ilişkin kaygıların­ı dile getirdi. Seçim günü yaklaştıkç­a iktidarın gerilimler­i artıracağı­na dikkat çeken ve bu açıdan dikkatli olunması çağrısı yapan Gürkan da vatandaşla­rın oylarına, sandıklara sahip çıkmasının önemine de işaret etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 14 Mayıs’ı ‘siyasi darbe’ olarak nitelendir­mesini de eleştiren Gürkan, “Örgütlü halk güçleri karşısında kimse duramaz” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye