Evrensel Gazetesi

18. Uluslarara­sı İşçi Filmleri Festivali başladı

-

18. ULUSLARARA­SI İşçi Filmleri Festivali, İstanbul ve Hatay’da eş zamanlı yapılan açılış gecesi etkinlikle­riyle başladı. Açılış gecelerini­n İstanbul’daki adresi Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi, Hatay’da ise depremin en fazla yıkıma uğrattığı ilçelerden Defne’de Aşağıokçul­ar Necla Duran Barış Parkı oldu.

Sunuculuğu­nu Bülent Emrah Parlak’ın yaptığı İstanbul’daki açılış gecesinde, Maltepe’deki 1 Mayıs mitinginde­n görüntüler eşliğinde 1 Mayıs Marşı söylendi. Ardından festival komitesi, eğitim, sağlık ve sinema emekçileri konuşmalar yaptı.

Festival komitesi adına konuşan Haşmet Camcı, sözlerine 6 Şubat depremleri­nin büyük yıkıma uğrattığı Hatay’la başladı, “Kadim kent Antakya’nın yası yasımız, isyanımız, öfkemiz oldu” dedi. İff’nin 18 yıldır yarışmasız, sponsorsuz ve ücretsiz bir festival olarak düzenlendi­ğini hatırlatan Camcı, “Tüm dünyadan işçi sınıfının yaşam, mücadelesi, direniş öyküleri ve deneyimler­ini aktarmaya devam edeceğiz. Sansüre karşı özgür, bağımsız sinemayı görünür kılmaya devam edeceğiz” dedi.

Üç yıldır İff’nin afişlerini tasarlayan, “Erdoğan sayesinde” çıkartmala­rını hazırladığ­ı için gözaltına alınıp serbest bırakılan Görsel İletişim Tasarımcıs­ı Mahir Akkoyun da açılış gecesine bir video mesaj gönderdi. Akkoyun, “Umuyorum ki bu festival daha da büyüyerek ve yaygınlaşa­rak işçilerin, emekçileri­n, kadınların, öğrenciler­in sesinin daha fazla insana ulaşmasını sağlayacak. Aynı zamanda İff’yle başlayan bu mayıs ayının AKP-MHP ve Erdoğan iktidarını­n devrildiği, ülkemiz ve halkımız için güzel sonuçlandı­ğı bir ay olacağına da inanıyorum” dedi.

 ?? Fotoğraf: Hatay Halkevi ??
Fotoğraf: Hatay Halkevi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye