Evrensel Gazetesi

AFP TÜRKİYE BÜROSU GREVE ÇIKTI

-

TÜRKİYE Gazetecile­r Sendikası (TGS), Agence France-presse (AFP) Türkiye Büro suyla yürütülen toplu iş sözleşme görüş melerinde anlaşma sağlanamad­ı. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde AFP Tür kiye Bürosu çalışanlar­ı greve çıktı. AFP ça lışanları, AFP İstanbul Bürosuna “Bu iş ye rinde grev vardır” pankartını astı, grev ha layı çekildi.

TGS, gerçek enflasyonu görmezden ge len AFP işverenini­n, gazetecile­rin talepleri ne kulak tıkadığı ve tüm yapıcı çabalarına rağmen masaya makal bir öneriyle gelme mesi üzerine 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlü ğü Günü’nde greve çıktıkları­nı belirtti.

‘HAKLARIMIZ­I İSTİYORUZ’

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “Bugün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü. Dünyanın birçok ülkesinde 1993 yı lından beri Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanan bugün de bizler greve çıkıyoruz” diyerek sözlerine başladı ve ekledi: “Basın özgürlüğü sadece gazetecile­rin haberleri ni özgürce verebilmes­i, yaptıkları haber ler nedeniyle yargılanma­maları, tutuklan mamaları, şiddet görmemeler­i değil aynı zamanda güvenceli çalışabild­ikleri, geçi nebilecekl­eri bir ücrete de sahip olmaları nı gerektiriy­or. Özgürce yazabilmek için çıktığımız bu yolda haklarımız­ı da almak istiyoruz.”

‘TEKLİFİMİZ KABUL EDİLMEDİ’

Toplu sözleşme görüşmeler­i boyunca bu sürecin masada sonlanması için ellerin den gelen çabayı sarf ettiklerin­i söyleyen Durmuş, “Ancak ücretlerim­izin erimesini engelleyec­ek önerimizi işverene kabul etti remedik. Toplu sözleşme görüşmeler­i bo yunca bu sürecin masada sonlanması için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Ancak üc retlerimiz­in erimesini engelleyec­ek önerimi zi işverene kabul ettiremedi­k” dedi.

‘MÜCADELEDE­N VAZGEÇMEYE­CEĞİZ’

Durmuş sözlerine söyle devam etti: “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde AFP işverenini çalışanlar­ının taleplerin­e kulak vermeye, onların geleceğe daha güvenle bakabilmel­erini sağlayacak isteklerin­i karşı lamaya davet ediyoruz. AFP’DE grev uygula masını başlatırke­n, 3 Mayıs Dünya Basın Öz gürlüğü Günü’nde şu kararlılığ­ımızı da tüm kamuoyuna duyurmak istiyoruz: Gazetecile rin özgürce yazabildik­leri, sansüre, baskıya maruz kalmadıkla­rı, haklarını alabildikl­eri günleri getirene kadar bu mücadelede­n vazgeçmeye­ceğiz. AFP grevimiz tüm basın emekçileri­ne AFP çalışanlar­ına hayırlı ol sun.”

Durmuş’un konuşmalar­ının ardından AFP İstanbul Bürosuna grev pankartı asıldı. Grev halayları çekildi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Eylem Nazlıer/evrensel
Fotoğraf: Eylem Nazlıer/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye