Evrensel Gazetesi

ADİLOŞ BEBELER KAZANACAK

-

eçim çalışmalar­ı tüm fedakarlık­larla yükselerek sürüyor. Emek ve Özgürlük İttifakını­n Emek Partisi payının Gaziantep 1. Sıra Adayı Sevda Karaca atom karınca gibi. Ev ev dolaşıyor. Haksızlığa, adaletsizl­iğe uğramış insanlara tek tek dokunmaya çalışıyor. Ne duyuyor ne görüyorsa Meclis kürsüsünde­n haykırmaya hazır. Bu hız ve heyecanla çalışan iki aday görmüştüm Antep tarihinde. Biri ANAP’Lı Hasan Celal Güzel, diğeri Chp’den ve Dsp’den Mustafa Yılmaz’dı. Bir günde en çok yanak öpme dünya rekoru Celal Güzel’indir.

Normal şartlarda teorik detayın dibini tartışan, “Devrim kırsaldan mı, şehirden mi başlamalı?” ana başlığının altında 41 buçuk parçaya bölünen sosyalistl­er, “Başlasın da nereden başlarsa başlasın, birleşe birleşe kazanacağı­z” akilliğine ulaşmışlar. Bizim Ölü İmdat’ın inat, cesaret ve dayanıklıl­ığı ile. Ne yapsan hep aynı slogan.

Herkes bulunduğu yerden en fazla katkıyı verme telaşında. Sevda Karaca yanında CHP kadın adayı, kendi söyleyişi ile sırtında 4 erkek adayı taşıyan Merve Altınbaş’la birlikte kadınlara sesleniyor, kadın olmanın öz güveniyle. Ercüment Başkan klasik fizik kuralların­a uymayan elektron gibi, aynı anda her yerde. Umut, bölgenin eskilerind­en. Gülen gözleriyle bölgenin, işçi durakların­ın, emekçi sokakların­ın haritası gibi. Sevgili Dilek ta İzmir’den gelmiş; görmek, görüntülem­ek, yazmak, yaşamak için tüm sıcaklığı ile. Güzel insanlarıy­la Yeşil Sol Parti sahiplenmi­ş Sevda’yı. “Sevda yetmez, 2 kesin, 3’ü zorluyoruz” diyor eski dostum İl Sekreteri Makine Mühendisi Ali, mühendis hesabıyla.

Herkes de bir umut. Daha üç gün önce Antep’in Kırkayak Meydanı’nda sosyalistl­erin, komünistle­rin, Kürt emekçileri­n, milli görüşçüler­in ve hatta milliyetçi­lerin kırmızı, yeşil, beyaz, sarı, güneşin her rengi bayrakları­yla aynı ismi haykırmala­rı.

Siz bakmayın 17 gencin alanda yer kalmamış gibi CHP ile Yeşil

Sol Parti arasına girip, herkesin “yaşasın 1 Mayıs”, “Birleşe, birleşe birleşe kazanacağı­z” diye haykırdığı yerde, illa memleket diye ufak, tefek itişmeleri­ne. Belli ki “bir fazla” olabilme dertleri yok.

14 Mayıs’ta Berkaylar kazanacak, Seydi’nin, Doğan’ın gür sesleriyle Deniz Gezmiş’in Adiloş bebeleri kazanacak, her şey güzel olacak.

S

 ?? ?? Arif NACAROĞLU
Arif NACAROĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye