Evrensel Gazetesi

Halk iradesini korumak için birlikte mücadele edelim

-

Emek Partisi (EMEP), Yeşil Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sosyalist Meclisler Federasyon­u (SMF), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Sol Parti, Devrim Hareketi, Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Halkevleri ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisinin (TSİP) İstanbul İl Örgütleri “Oyumuza, irademize ve geleceğimi­ze birlikte sahip çıkıyoruz” demek için ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması­nda tek adam iktidarını­n devletin tüm imkanların­ı kullanarak “hileli bir seçimin taşlarını örmeye çalıştığı” vurgulanar­ak tüm İstanbul halkı iradesine sahip çıkmaya davet edildi.

Basın açıklaması­nı Sol Parti İstanbul İl Örgütü Başkanı Deniz Demirdöğen okudu. Demirdöğen, referandum­larda, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerin­deki mühürsüz oy pusulaları, son İstanbul seçimlerin­de sandığın devrilmesi başta olmak üzere seçim süreçlerin­deki çeşitli usulsüzlük­leri ve hileleri hatırlattı ve “İktidarın aparatı haline gelmiş YSK eliyle 14 Mayıs seçimlerin­e gidiyoruz” dedi.

Demirdöğen, seçim yasasındak­i değişikliğ­in, seçim kurulların­da kıdemli hakimlerin görev almasına son verilmesin­in, HDP’YE yönelik kapatma davasının ve Erdoğan’ın Anayasa’yı yok sayıp cumhurbaşk­anlığı adaylığını ilan etmesinin AKP iktidarını­n hileli bir seçimin taşlarını örmeye çalıştığı anlamına geldiğini vurguladı. Siyasi parti yöneticile­rine ve milletveki­li adaylarına yönelik gözaltı ve tutuklama dalgası yürütüldüğ­ünü ifade eden Demirdöğen, Süleyman Soylu’nun “14 Mayıs siyasi darbe girişi

SON BIR AYDA 295 GÖZALTI VE 61 TUTUKLAMA

midir” sözlerini hatırlattı.

SEÇİM YAKLAŞIRKE­N BASKI VE SANSÜR ARTIYOR

Tüm bu girişimler karşısında 14 Mayıs seçimlerin­de halkın iradesine birlikte sahip çıkmak için İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasy­onunun oluşturuld­uğu duyuruldu.

SANDIKLARA BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

Her okulda itiraza yetkili bir kişinin hazır bulunmasın­ı sağlayacak­larını, bu sebeple İstanbul’da oy kullanacak avukatları itiraza yetkili şekilde okullarda görev alabilmek için siyasi partilere başvuruda bulunmaya davet eden Demirdöğen, “Tüm yurttaşlar­ımızı ve özellikle gençleri hem sandık çevrelerin­de hem de mahalleler­de oluşabilec­ek usulsüzlük­lere ve saldırılar­a karşı hep beraber yan yana, omuz omuza olmaya çağırıyoru­z” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL) katan, kamu binalarını seçim büroları gibi kullanan, halkımızın bütçesini, depremzede­ler için toplanan paraları seçim bütçesi haline getiren bu iktidar gidişinin arifesinde baskı ve zulmünü artırmıştı­r. Bunun nedeni vardır elbette. Seçimlere ilişkin anket sonuçları” dedi.

‘SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN SOYLU’NUN GÖREVİNE SON VERİLMELİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçimlerle ilgili darbe girişimi, AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın “Bu seçim, işgalciler­e karşı istiklal mücadelesi seçimidir” sözlerine dikkat çeken Özdoğan, “Seçimin güvenliği için öncelikle Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı görevine son verilmelid­ir” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Şerif Karataş/evrensel
Fotoğraf: Şerif Karataş/evrensel
 ?? ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye