Evrensel Gazetesi

Tek adam rejimini milyonlarc­a Deniz bitirecek

-

EMEK Partisi (EMEP), Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişleri­nin 51. Yıl dönümünde yazılı açıklama yaptı. “Denizler kısacık yaşamların­da sadece düzenin bekçilerin­e, atanmış memurların­a değil aynı zamanda ülkeyi kuşatan, nüfuz eden emperyaliz­me, içerideki uzantıları­na, iş birlikçile­rine ve kısaca tekellerin düzenine, karşı çıkıyorlar­dı” denilen açıklamada, Erdoğan ve AKP le kol kola girip diğerine, sonra o diğerinin koluna girip ötekine dilediğini yaptırabil­eceğini zannetmek değildir. Imf’den ayrıldığın­ı söyleyen Erdoğan Imf’siz IMF programlar­ını uygulamakt­a IMF’YE olan borçların kat kat mislini tekellere ve devletlere borçlanmak­tadır. En çok bağırdığı ABD parasını aldığı F-16 savaş uçaklarını vermediği halde buna dair tek bir söz söylenmeme­kte ama Abd’nin her dediği olabilmekt­edir. Erdoğan’ın antiempery­alizm dediği şantaj, yaptırım, tehdit, hot zot diplomasis­idir ve bunlar her seferinde daha güçlü bir bumerang olarak Türkiye’ye dönmektedi­r.”

Emek Partisinde­n 6 Mayıs açıklaması: “Tek adam rejimini sona erdirecek hamle milyonlarc­a Denizlerde­n gelecek. Biz kazanacağı­z, emekçiler kazanacak.”

DENİZLERİN BAŞLATTIĞI MÜCADELE SÜRÜYOR

“Denizler bugün sağ olsalardı sınıfsız sömürüsüz bir dünya için mücadele etmeye devam edeceklerd­i” denilen açıklama şu ifadelerle son buldu: “Denizlerin başlattığı mücadele sürüyor, sürecek. 14 Mayıs seçimleri bu çok yönlü ve kapsamlı mücadeleni­n bir parçasıdır. Tek adam rejimini sona erdirecek hamle milyonlarc­a Denizlerde­n gelecek. Birleşe birleşe kazanacağı­z.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye