Evrensel Gazetesi

Özgür yaşamı kuracağız

-

eşil Sol Parti, 14 Mayıs seçimlerin­e sayılı günler kala Urfa’nın Viranşehir ilçesinde ve Mardin Kızıltepe’de binlerce kişinin katılımıyl­a miting düzenledi. Viranşehir’de Mazat alanında gerçekleşt­irilen mitinge katılanlar şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Mitingde HDP Urfa Milletveki­li Nusrettin Maçin, Kürt Siyasetçi Ahmet Türk ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz konuştu.

Mitingde konuşan Kürt Siyasetçi Ahmet Türk, “Biliyoruz ki bugün Kürt halkı üzerindeki zulüm sürdürülüy­or. Umut ediyorum ki bu sistemi, bu iktidarı göndereceğ­iz, özgür bir yaşamı kuracağız” dedi. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise “Bilinsin ki 14 Mayıs’ta kirli ittifakı, bu ‘Toros ittifakı’nı göndereceğ­iz. Seçimleri bile darbe olarak görüyorlar. Bilsinler ki darbeci kendilerid­ir. 8 yıldır her gün darbe yapıyorlar” dedi.

YTÜRK: IKTIDARI GÖNDERECEĞ­IZ

Bugün meydanda bulunan on binlerin Kürt halkının özgürlüğü ve geleceği için alanlarda olduğunu belirten Türk, “Bugün biz özgürlük gününe doğru gidiyoruz. İnanıyorum ki gelecek günler Kürtlerin geleceğidi­r. Bizler bu ülkede ne istiyoruz? Bizler demokrasi istiyoruz. Halkların demokratik bir düzen içinde birlikte yaşamasını önemsiyoru­z ve bunun mücadelesi­ni veriyoruz. Ama bu ülkeyi yönetenler, halkları bölerek, halkları kutuplaştı­rarak, ayrıştırar­ak siyaset yapmak istiyor. Biz bunun karşısında­yız. Biliyoruz ki bugün Kürt halkı üzerindeki zulüm sürdürülüy­or. Umut ediyorum ki bu sistemi, bu iktidarı göndereceğ­iz, özgür bir yaşamı kuracağız” diye konuştu.

AYDENIZ: DARBELERI BAŞARILI OLMAYACAK

İktidarın politikala­rına değinen Aydeniz, “Kürt sorunu yok diyorlar. Kürt sorunu yoksa neden Cihan Aymaz öldürüldü? Cihan Aymaz ırkçılık sonucu öldürüldü” dedi. Aydeniz şöyle devam etti: “Bilinsin ki 14 Mayıs’ta kirli ittifakı, bu ‘Toros ittifakı’nı göndereceğ­iz. Seçimleri bile darbe olarak görüyorlar. Bilsinler ki darbeci kendilerid­ir. 8 yıldır her gün darbe yapıyorlar. Bilsinler ki darbeleri hiçbir zaman başarılı olmayacak.” (Urfa/ma)

 ?? ?? Fotoğraf. MA
Fotoğraf. MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye