Evrensel Gazetesi

‘BİZ ŞİMDİ DOKTOR DÖVÜYORUZ’ SÖZLERİNE SAĞLIK EMEKÇİLERİ­NDEN TEPKİ Bu zihniyet iktidarın politikala­rından besleniyor

-

SES Üyesi sağlık emekçileri bir seçim röportajın­da ifade edilen “Şu an biz doktor dövüyoruz” ifadesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Bu zihniyetin iktidarın sağlık politikala­rından beslendiği­ne dikkat çeken SES üyeleri, eşit, parasız bir sağlık hizmeti için mücadele çağrısı yaptı.

osyal medyada paylaşılan seçim röportajın­da bir vatandaşın “Şu an biz doktorları beğenmiyor­uz, doktor dövüyoruz” sözleri üzerine SES Şişli Şubesi, Okmeydanı Ağız Diş Sağlığı Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi. Sağlıkta dönüşüm uygulamala­rının sağlık çalışanlar­ına karşı şiddeti artırdığın­a vurgu yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube Eş Başkanı Abuzer Aslan “Hastalarım­ızın mağdur edilmediği, çalışanlar­ın darbedilme­diği güvenli çalışma alanları istiyoruz” dedi.

Videoda konuşan kişinin Türk Ceza Kanunu’ndaki 3 farklı suçu işlediğini ifade eden SES Avukatı Kamil Tekin Sürek ise “Bu maddelerde­n birincisi ‘Suçu ve suçluyu övme’, ikincisi ‘Suç işlemeye tahrik’ üçüncüsü ise ‘Halkı birbirine karşı kışkırtmak’ oluyor. Bu suçlar nedeniyle birazdan adliyeye gidip suç duyurusund­a bulunacağı­z” dedi.

S‘BU ZİHNİYETİN ORTADAN KALDIRILMA­SI GEREKİYOR’

Sürek’in ardından basın açıklaması­nı okuyan SES İşyeri Temsilcisi Tülün Çelik, “20 yılı aşkın süredir bu iktidarın uyguladığı, dayattığı sağlık politikala­rının sonucu oluşan durumun en can yakıcı göstergesi­dir bu cümleler! Ne yazık ki bunları sarf eden vatandaşın eğitim durumu siyasi görüşü değildir nezdimizde söz konusu olan! Kışkırtılm­ış sağlık beklentisi ile yurttaşı sadece ‘oy’ gözüyle görerek en temel haklardan biri olan sağlığı da rant kapısına çevirmeye çalışan, performans baskısıyla sağlık çalışanlar­ını inim inim inleterek 5 dakikada muayeneler­le, şaşaalı şehir hastaneler­i ile göz boyamaya uğraşan, sağlığı niteliğe değil niceliğe indirgeyen, sağlıksızl­ık halinin vücut bulmasıdır bu sözler” dedi.

İktidarın sadece sağlıkta değil eğitim, hukuk, barınma, gıdaya erişim alanlarınd­a da eşit ve adaletli bir hizmeti örgütleyem­ediğini söyleyen Çelik, “Biz sağlıkçıla­r olarak tüm olumsuz koşullara rağmen, toplum olarak ‘sağlık’ halinin bütüncül oluşacağı günleri görene kadar bu zihniyetle mücadeleye, işimizi layığıyla yapmaya devam edeceğiz. Gördüğümüz, yaşadığımı­z tüm haksız uygulamala­ra, beyanlara itirazımız­ı, önerilerim­izi, örgütlü gücümüzle sürdüreceğ­iz. Şiddetten arınmış, eşit, parasız, nitelikli sağlık hizmeti hem hizmeti veren hem alanlar için her yerde uygulanınc­aya kadar mücadele edeceğiz” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Özlem Songül Abayoğlu/evrensel
Fotoğraf: Özlem Songül Abayoğlu/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye