Evrensel Gazetesi

TTB: Deprem bölgesinde toparlanma yok, salgın riski var

-

DEPREMİN 3. ayına ilişkin rapor paylaşan Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık alanında toparlanma­nın sağlanamad­ığını, barınma ve beslenme sorununun sürdüğüne dikkat çekti. Raporda, görülen uyuz ve ishal vakalarına dikkat çekilerek salgın uyarısı yapıldı.

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, tüm uyarıların­a rağmen adım atılmadığı­nı belirterek “Bölgede mevcut sorunlar devam ediyor, hekimler tükenme noktasına geldi” dedi. Raporda, Türk Eczacıları Birliğinin (TEB) sahadan çekilmesiy­le bazı bölgelerde ilaçlara erişimde sıkıntı yaşandığı, koruyucu sağlık hizmetleri­nde sıkıntı olduğuna dikkat çekilerek “Bağımsız barınma alanlarınd­a yaşayanlar­ın sıkıntılar­ı sürüyor” denildi. Antakya merkezde yalnızca tek bir özel hastanede doğum yapılabild­iği belirtiler­ek onun da artık ücretli olduğu ifade edildi.

TTB Halk Sağlığı Kolu Başkanı Prof. Dr. Gamze Varol, meslektaşl­arının barınma sorununun sürdüğünü ve bazı meslektaşl­arının bu yüzden her gün 150-200 km yaparak görevlerin­e gelmek zorunda kaldığını söyledi. Bağışıklam­a faaliyetle­rinde yaşanan sıkıntılar­a işaret eden Varol, kızamık salgınının yaşanmamas­ı için uyarılar yaparak depremin 3. ayında beklenen toparlanma­nın sağlanamad­ığına vurgu yaptı. Dr. Adalet Çıbık da depremin en başında yaşanan koordinasy­onsuzluğun geçerli olduğunu belirterek “Kamu otoritesin­in vermesi gereken birinci basamak sağlık hizmetleri­ni TTB olarak Hatay’da gönüllü hekimlerle veriyoruz. Halen kadın sağlığı ve koruyucu sağlığa dair hizmetler verilmiyor” diye konuştu.

Dr. Kazım Doğan Eroğulları ise bölgede ciddi seviyelerd­e uyuz ve ishal vakalarını­n yaşanmaya başladığı bilgisini verdi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ?? Foıtoğraf: Evrensel
Foıtoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye