Evrensel Gazetesi

Melet Balıkçı Barınağı’na ikinci fren

-

ORDU Büyükşehir Belediyesi (OBB) tarafından Melet Irmağı ağzına yapılmak istenen Melet Balıkçı Barınağı için Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) tarafından açı lan ikinci dava sonuçlandı. Ordu İdare Mahkemesi telafisi mümkün olmayan za rarlar olacağı için proje için verilen “ÇED gerekli değildir” kararını iptal etti.

Mahkeme kararına ilişkin açıklama yapan ORÇEV, “Belediye mahkeme ka rarlarına rağmen çalışmalar­ını sürdüre rek telafisi mümkün olmayan zararlara neden oldu. Mahkeme ‘Yürütmeyi dur durma’ kararı verdiği halde çalışmaya devam etti. Bu nedenle de suç duyuru sunda bulunduk. Şu an mahkeme ikinci kez ‘ÇED gerekli değildir’ kararını iptal etti. Ancak barınak neredeyse bitti. Barı nak dışında yapılan mendirek de hem ır mağa hem de Cumhuriyet ve Turnasuyu Mahalleler­i kıyılarını­n zarar görmesine neden olacaktır. Belediye yönetimi bu nun sorumlusud­ur” dedi.

‘İTİRAZLARI­MIZ BİLİMSEL OLARAK DESTEKLEND­İ’

Mahkeme kararına ilişkin de bilgi ve rilen açıklamada, “İddialarım­ız önce bi lirkişi heyetinin hazırladığ­ı raporda bel geleriyle bilimsel olarak ortaya konul du. Ordu İdare Mahkemesi de hem biz lerin hem de bilirkişi heyetinin raporu doğrultusu­nda kararını verdi. Mahke menin kararında denizin, ırmağın, kıyı ların olumsuz etkilenmel­eri yanında, trafik sorunu, taş ocağının yerinin belli olmaması, flora ve fauna tespitleri­nin yeterli olmadığı, alandaki canlıların et kilenmeler­inin dikkate alınmadığı, çev rede balıkçı barınağı için gerekli incele menin yapılmadığ­ı, projelerin bütüncül değil parça olarak ele alındığı belirtildi” denildi. (ORDU/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye