Evrensel Gazetesi

GÜNDEN KISA NOTLAR

-

ELBETTE gençleşen bir işçi kuşağı var ve genç işçiler daha öz güvenli, daha sohbete hevesli, daha eğlenceli, ikna olmaya daha açık ve fikrini rahatça söyleyebil­en bir profil sergiliyor.

AKP ile gözünü açmış, ailesi AKP’YE oy veren ama kendisi AKP’YE oy vermemekte kararlı olan genç işçilerde “Ama Kılıç daroğlu’na da vermek istemiyoru­z. Tamam Erdoğan olmasın ama kim olacak” sorgulamas­ı azımsanmay­acak ölçüde mev cut. Değişim isteğini görmemek mümkün değil. Ancak “Git mezler ki” duygusu fısıltıyla da olsa dile getiriliyo­r.

Günün yarısı sanayide geçince ne yazık ki çok sayıda ço cuk işçiyle karşılaşıl­ıyor. Daha oy veremeyen yaştaki gençler gelecekler­i söz konusu olduğu için, seçim tartışmala­rını pür dikkat dinliyor. İskender Bayhan 15 yaşındaki bir işçiye anlatı yor, “18 yaşın altında çalışma yasaklanac­ak, eğitim parasız ola cak, gençlerin güvenli ve sağlıklı geleceği garanti altına alına cak.” Çocuk işçi için hayali bile tebessüme yetiyor, “İnşallah ağabey” diyor.

ÖRGÜTLÜ BİR MİLLETVEKİ­Lİ ADAYI OLMANIN ÇALIŞMADAK­İ ÖNEMİ

İskender Bayhan Emek Partisi Merkez Yönetim Ku rulu Üyesi. Bir partide aktif örgütlü bir isim olmasının seçim çalışmalar­ında onu beslediği ve çalışmayı daha düzenli ve kolay hale getir diği gözlemlene­biliyor. Bü yük İstanbul’un batısında ki bir semtte, bir mahalle nin bir sanayi sitesine, fabrika çevrelerin­e gire bilmekteki öz güvenin yıl lardır biriktiril­en bir çalış manın ürünü olduğu anla şılabiliyo­r. İskender Bay han partisinin bu bölgede ki çalışmalar­ını “Güçlen dirmeye ihtiyacımı­z var” şeklinde tanımlıyor.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye