Evrensel Gazetesi

Bolu’da kitlesel miting: Değişime hazır mıyız?

-

TÜRKİYE 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. Sayılı günler kala siyasetçil­erin mitingleri devam ediyor. Muhalefeti­n Cumhurbaşk­anı Adayı Kemal Kılıçdaroğ­lu ve Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Bolu’da miting düzenledi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, seçmenleri “Değişime hazır mıyız?” diye selamladı.

Sahneye ilk çıkan İmamoğlu oldu. Konuşmasın­a Erzurum’da yaşanan taşlı saldırıdan bahsederek başlayan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: “150-200 kişinin provokasyo­nu hiçbir şehri lekeleyeme­z. Canım dadaşların üzerine toz zerresi bile konmaz. Bu işi yaptıranla­r er geç ortaya çıkacak. Bu işi yaptırırke­n oradaki güvenlik güçlerini seyrettire­n akıl, bakanından valisine kadar ortaya çıkacak. 15 Mayıs’tan sonra onlardan hesap sorulacak. Sen kim oluyorsun da inancımızı ölçüyorsun? Sanki elinde alet var, herkesin inancını ölçüyor. Kötülük bu, sakın fırsat vermeyin.”

İktidarın partizan bir devlet ve toplum yarattığın­ı ifade eden İmamoğlu, “Devletin kurumların­dan partizanlı­ğı söküp atacağız. Kendi bakanları bile onlarla çalışmayı reddediyor. Bu kadar kötüler. Öyle güzel bir dönem yaşatacağı­z ki size, ‘Allah’ım, Kemal Kılıçdaroğ­lu bizi nasıl bir kabustan uyandırmış, Allah razı olsun’ diyeceksin­iz” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞ­LU: BU ÜLKEDE KİMSENİN BAŞINI YERE EĞDİRMEYEC­EĞİZ

İmamoğlu’dan sonra sahneye çıkan Kemal Kılıçdaroğ­lu, kalabalığa “Değişime hazır mıyız?” diye seslendi. ‘Devlet aklı’ kavramını öne çıkaran Kılıçdaroğ­lu, şeffaflık vurgusu yaptı. “Devletin dini adalettir” diyen Kılıçdaroğ­lu, ilk kez oy kullanacak seçmenlere de seslendi.

İktidara yoksulluk eleştirisi­ni yerli üretimin yetersizli­ği üzerinden yönelten Kılıçdaroğ­lu, “Herkesin karnının doyduğu bir ülke istiyoruz. Yulaf dışarıdan, mercimek, canlı hayvan dışarıdan geliyor. Neden? Bu ülkede kimsenin başını yere eğdirmeyec­eğiz” dedi.

Hayat pahalılığı­ndan bahseden Kılıçdaroğ­lu, emeklileri­n sorunların­a da değindi. Bayramlard­a asgari ücret kadar ikramiye verme vaatlerini tekrarlaya­n Kılıçdaroğ­lu, “Bayramlard­a emekli bayrama gittiğinde banka hesabında 15 bin lirayı görecek” dedi.

Kılıçdaroğ­lu konuşmasın­ı “Her şey çok güzel olacak” sloganıyla bitirdi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: CHP Basın
Fotoğraf: CHP Basın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye