Evrensel Gazetesi

Fatura sadece uzman çavuşa mı çıkacak?

-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dönük Erzurum’daki provokasyo­n aydınlatıl­mayı bekliyor. Ancak iktidar faturayı sadece bir uzman çavuşa kesmiş gibi görünüyor.

İBB Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingini sabote etmek için alana gelen bir grup, taş atarak konuşmayı böldü. İmamoğlu’nun otobüsünün camları kırıldı, çocuk ve yaşlılar yaralandı. Olaydan hemen evvel, Erzurum Büyükşehir Belediyesi mitingi engellemek amacıyla meydanı otobüslerl­e kapatmıştı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ise sadece birkaç gün önce “Bu hainler alsalar alsalar ağırlaştır­ılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutların­a mermi alırlar” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

Ancak ne bu ifadelere ne de Erzurum’daki yetkililer­e soruşturma açıldı.

Saldırının ardından peş peşe gelen “İmamoğlu provokasyo­n yaptı” açıklamala­rının ardından bu kez de AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “O taş İmamoğlu’na değil AK Partiye atılmış bir taştır” dedi.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlayan AKP’LI Kurtulmuş, saldırıdan partisine pay çıkardı.

Kurtulmuş, Yeşilköy Havalimanı­nda yapılan AKP mitingine atıf yaparak “Büyük bir coşkuyla, organik bir şekilde aktı havalimanı­na. Demokrasiy­e inananlar için büyük moral oldu. Böylesi bir günde, Erzurum’daki olayın konuşulmuş olması, aslına bakarsanız o taş Sayın İmamoğlu ve ekibine doğru bir taş değil, aslında o taş Ak Partiye doğru atılmış bir taştır sonuçları itibarıyla baktığınız­da” dedi.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Uzman Çavuş Akif Keleş’in sözleşmesi­ne son verildiğin­i ve gözaltına alındığını duyurdu. Bunun dışında Erzurum’da taş atan kalabalıkl­a ilgili önceki gün gözaltına alınanları­n tümü serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye