Evrensel Gazetesi

İsrail’den Gazze’de yine katliam: 13 ölü

-

İİsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısın­da aralarında 4 çocuğun da bulunduğu 13 kişiyi yaşamını yitirdi. (Fotoğraf: AA)

srail, abluka altında tuttuğu Gazze’ye düzenlediğ­i hava saldırısın­da aralarında 4 ço cuğun da bulunduğu 13 kişiyi öldürdü. Saldırıda 3 İslami Cihad üyesinin de öldüğü açıklan dı. İsrail saldırıyı İslami Cihad ör gütüne yönelik yaptığını söyleyerek savundu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığın­dan yapılan açıklamada, İsrail’in hava saldırısın­da 4’ü çocuk 4’ü kadın ol mak üzere 13 kişinin hayatını kay bettiği, 3’ü çocuk 7’si kadın 20 kişi nin de yaralandığ­ı kaydedildi. Gaz ze’deki Hükümet Basın Ofisi yaptığı yazılı açıklamada, ikinci bir duyuru ya kadar kentteki tüm eğitim ku rumlarında eğitime ara verildiğin­i aktardı. Rusya’nın Ramallah Temsil ciliğinden yapılan yazılı açıklamada ise saldırı sırasında Rus vatandaşı Dr. Cemal Hadvan, karısı ve oğlu nun da hayatını kaybettiği belirtildi.

Bu arada İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, ülkesinin Gazze Şeri di’ne düzenlediğ­i hava saldırılar­ı ne deniyle Hindistan ziyaretini yarıda kesme kararı aldı. İsrail Dışişleri Ba kanlığında­n yapılan yazılı açıklama da, “İsrail’deki olaylar nedeniyle Dı şişleri Bakanı Cohen, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile ger çekleştire­ceği görüşmenin ardından Hindistan’a yaptığı diplomatik ziya reti yarıda keserek ülkeye dönme

Öldürülen Filistinli çocukların fotoğrafla­rı paylaşıldı. (Kaynak: @Timesofgaz­a/twitter)

kararı aldı” ifadeleri kullanıldı.

SALDIRIYA TEPKİLER

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail’in hava saldırısın­ı “organize devlet terörü” olarak ni teledi. Iştiyye, “Gazze Şeridi’ndeki halkımıza yönelik saldırı, organize devlet terörü olmakla birlikte aşırı sağcı İsrail hükümetini­n içeride ya şadığı krizi dışarıya taşıma girişimi dir” ifadelerin­i kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Orta doğu Barış Süreci Özel Koordina törü Tor Wennesland, yazılı bir açıklama yayımladı.

İsrail’in hava saldırılar­ının ar dından Gazze’deki gelişmeler­in kendisini “Derinden endişelend­ir diğini” belirten Wennesland, bu saldırılar­da, 3 İslami Cihad üyesi

ile bir doktor, 5 kadın ve 4 çocuk olmak üzere 13 Filistinli­nin öldü rüldüğüne ve 20’den fazla Filistin linin yaralandığ­ına dikkat çekti. Wennesland, “İsrail’in hava saldırı larında sivillerin hayatını kaybet mesini kınıyorum. Bu kabul edile mez” ifadelerin­i kullandı.

Türkiye’den de saldırıya tepki geldi. Dışişleri Bakanlığın­dan yapı lan yazılı açıklamada, “İsrail güçle rince Gazze’ye düzenlenen ve ara larında kadın ve çocukların da bu lunduğu Filistinli­lerin hayatların­ı kaybetmesi­ne neden olan saldırıla rı lanetliyor­uz. Bu tarz alçak ey lemler hiçbir şekilde kabul edile mez” denildi.

Saldırı Mısır, Cezayir, Ürdün gi bi birçok ülke tarafından da kınan dı. (DIŞ HABERLER)

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye