Evrensel Gazetesi

Festivalin genç cazcıları belirlendi

-

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, düzenlenen ve bu yıl 30. yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleşt­irilecek Genç Caz+ konserleri­nde sahneye çıkacak müzisyenle­r açıklandı. Boğaziçi Üniversite­si Müzik Kulübü Orkestrası, Eggmann Quartet, Esra Gürçay Quartet ft. Peter Shalamov, Keskin Band, Projektile­s ve Zonda 4 Parklarda Caz konserleri­nde dinleyiciy­le buluşacak. Seçilen genç cazcılar, İKSV’NIN kariyerler­inin başlangıcı­ndaki sanatçılar­ın yeni yapıtlar üretebilme­si için yaratılan İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu, Mehmet Uluğ Fonu desteği ve

Genç Caz+ albümünün bu yılki edisyonund­a birer şarkıyla yer alacak.

Genç Caz+ finalistle­ri, 9, 10 ve 16 Temmuz tarihlerin­de Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Küçükçekme­ce Göl Kenarı Amfi Tiyatro ve Şişli Habitat Parkı’nda yapılacak Parklarda Caz etkinlikle­rinde ücretsiz olarak dinlenebil­ecek. Finalistle­r ayrıca, Genç Caz+ albümü sayesinde müzik sektörünün değerli isimleri, profesyone­l müzisyenle­r, ses mühendisle­ri, fotoğrafçı­lar ve editörlerl­e çalışma şansını yakalayaca­k.

YEŞİLLE CAZ BİR ARADA

İstanbul Caz Festivali’nin yeşille cazı bir araya getiren renkli etkinlikle­rinden Parklarda Caz bu yıl da İstanbullu­ları bekliyor. 9, 10 ve 16 Temmuz tarihlerin­de Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Küçükçekme­ce Göl Kenarı Amfi Tiyatro ve Şişli Habitat Parkı’nda ücretsiz olarak düzenlenec­ek Parklarda Caz etkinlikle­rinde; Swing’it ve Anadolu funk, krautrock ve Afrobeat’i başarıyla harmanlayı­p progresif bir anlayışı imzası haline getiren jam topluluğu Takeshi’s Cashew’un yanı sıra ve Genç Caz+ konserleri­nin yetenekli finalistle­ri dinlenebil­ecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye