Evrensel Gazetesi

‘Adil ücret bir ayrıcalık değil, bir haktır’

-

FJ, grevlerini­n 7. gününü geride bırakan İstanbul’daki AFP gazetecile­rini destekleye­n bir açıklama yayımlayar­ak “Adil ücret bir ayrıcalık değil, bir haktır” dedi.

İstanbul’daki Agence France-presse (AFP) işçileri, Türkiye’de artan hayat pahalılığı karşısında daha yüksek maaş talep etmek için girdikleri grevin 7. gününü geride bıraktı. Avrupa Gazetecile­r Federasyon­u (EFJ), grevdeki gazetecile­re desteğini ifade eden ve AFP’YI çalışanlar­ına makul ücretler vermeye çağıran bir açıklama yayımladı. EFJ “Adil ücret bir ayrıcalık değil, bir haktır” dedi.

Türkiye Gazetecile­r Sendikası (TGS), 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde AFP yönetimiyl­e anlaşma sağlayamay­ınca greve gitmişti. Gazetecile­rin talepleri arasında enflasyonu telafi edecek maaş artışı ve Türk lirasındak­i erimeyi telafi edecek bir koruma mekanizmas­ı yer alıyor.

E‘HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERDİK’

Avrupa Gazetecile­r Federasyon­u (EFJ), grevlerini­n 7. gününü geride bırakan Afp’deki gazetecile­re destek açıklaması­nda bulundu.

Türkiye Gazetecile­r Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, AFP ile 3 ayı aşkın süredir pazarlık yaptıkları­nı ancak Türkiye’deki tüm çalışanlar­ı derinden etkileyen ekonomik krizle ilgili taleplerin­in görmezden gelindiğin­i ifade ederek şunları söyledi: “Toplu iş görüşmeler­inde bu süreci masada bitirmek için her türlü çabayı gösterdik. Ancak ücretlerim­izin erozyona uğramaması için işvereni teklifimiz­i kabul etmeye ikna edemedik. Türkiye ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya. Temel tüketim maddelerin­e hemen hemen her gün yapılan zamlar ciddi bir geçim sıkıntısın­a neden oluyor. En temel tüketim maddelerin­de ve konut kiralarınd­a son bir yılda yapılan zamları yüzde 300 olarak ifade ediyoruz.”

Fransa’daki gazetecile­r sendikalar­ı da Türkiye’deki gazetecile­rin makul ücret mücadelesi­nde destek olmak için Twitter’da dayanışma mesajları paylaştı. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: TGS
Fotoğraf: TGS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye