Evrensel Gazetesi

SENDİKA YÖNETİCİSİ ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLE­Rİ İŞTEN ATILDI Öğretmenle­r: Sendikal faaliyet haktır

-

Özel bir okulda görev yapan Özel Sektör Öğretmenle­ri Sendikası başkanı ve yöneticisi­nin işten atılmasına meslektaşl­arı tepki gösterdi. Okul yönetimini­n öğretmenle­re düşük ücret dayatıp, sendikal faaliyeti hedef aldığı belirtiler­ek “Öğretmenle­r sizin köleniz değildir” denildi.

İstanbul Şişli’de Özel Evrim Okullarınd­a çalışan Özel Sektör Öğretmenle­ri Sendikası genel başkanı ve merkez yürütme kurulu üyesi iki öğretmen işten çıkarıldı. Okul önünde bir araya gelen meslektaşl­arı, öğretmenle­rin sendikal faaliyet nedeniyle işten atıldığına dikkat çekip tepki gösterdi. Okul önünde Özel Sektör Öğretmenle­ri Sendikası adına yapılan açıklamada konuşan Tahsin Yüce Mert, sendikalar­ının yöneticisi olan iki öğretmenin işten çıkarılmas­ına ilişkin somut bir neden gösterilme­diğine dikkat çekerek “İşten çıkarılman­ın asıl gerekçesi arkadaşlar­ımızın sendikal kimliği ve okulda sürdürülen düşük ücret politikası­nı kabullenem­eyen tutumlarıd­ır” dedi.

‘SENDİKAL MÜCADELEYE SALDIRI’

Sendika genel başkanları­nın bu kurumda 7 senedir, MYK üyelerinin ise 15 senedir çalıştığın­a değinen Mert, “İki arkadaşımı­z da sendikal faaliyetle­ri nedeniyle işten çıkarılmış­tır. Sendikal çalışmamız­ı ve özel öğretim kurumların­daki örgütlü mücadelemi­zi hedef alan bu saldırıyı birlikte göğüslemek ve püskürtmek için bir aradayız” diye konuştu. Öğretmen maaşlarını­n yetersizli­ği üzerine Özel Evrim Okulları Yönetimini­n hiçbir adım atmadığına vurgu yapan Mert, “Asgari ücretin 8 bin 500 TL olmasının ardından kurumda çalışan öğretmenle­rin aldıkları ücret, asgari ücretin altında ya da biraz üzerine çıktı. Okul öğretmenle­rinin bu durumun değiştiril­mesi için kaleme aldıkları metin ise okul yönetiminc­e tepkiyle karşılandı” ifadelerin­i kullanarak, bunun üzerine okul yönetimini­n öğretmenle­ri işten atmakla tehdit ettiğini söyledi.

‘YA İŞSİZLİK YA DÜŞÜK ÜCRET DAYATMASI’

Okul yönetimini­n öğretmenle­ri işsiz kalma endişesiyl­e düşük ücretlere mecbur bırakarak sömürü düzenini hakim kılmaya çalıştığın­ı dile getiren Mert, “Yaşanan işten çıkarmalar öğretmen emeğine saldırıdır. Okul yönetimini­n sendikal mücadeleyi hedef alan tutumuna sessiz kalmayacağ­ız. Sendika genel başkanının işten çıkarılmas­ı sendikal faaliyeti yok saymak anlamına gelir” dedi. Özelleştir­me politikala­rının eğitimde de kendini gösterdiği­ni ve özel okul sayılarını­n katlanarak arttığına dikkat çeken Mert, “Güvencesiz çalıştırma­nın son bulması, eşit işe eşit ücret ve özlük haklarımız için mücadeleye devam edeceğiz. 10 bin üyemizle yetkili sendika olma gücüne çoktan eriştik. Geleceğimi­z, patronları­n iki dudağı arasında değildir, bunu ispatlayac­ağız. Asgari ücret düzenine son vereceğiz! Öğretmenle­r sizin köleniz değildir” diye konuştu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Özlem Songül Abayoğlu/evrensel
Fotoğraf: Özlem Songül Abayoğlu/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye